Téma: Recept - napi top

  • 1. Sütés nélküli kókuszkocka (Nosalty) Azért kedveljük ezt a fajta kókuszos csemegét, mert egy kedves vendégünk mondatát idézve : - No ebből aztán lehet harapni!!
  • 2. Szolnoki habos isler (Nosalty) Azért a próbálkozás a nevében, mert tényleg az. Ez tipikusan az a süti, amit soha nem láttam, soha nem kóstoltam. A postásunk szolnoki születésű, és egyszer beszélgettünk arról, hogy náluk az isler sem olyan, min
  • 3. Káposztás cvekedli (Nosalty) A káposztás cvekedli avagy kocka, magában is megállja a helyét, de köretként is kínálhatjuk. Próbáljátok ki ezzel a recepttel!
  • 4. Bográcsos pityókatokány székely módra (Nosalty) A nyílt lángon üstben/bográcsban készített pityókatokány a legfinomabb nyári ebéd vagy vacsora. Ha kirándulni megyünk, mindig ezt főzzük meg. A természetes levegőn készült ételek mindenekelőtt vannak a számunk
  • 5. Eredeti somlói galuska (Nosalty) Az ország egyik kedvenc desszertjét fogjuk most elkészíteni, ez pedig a somlói galuska, amiről valójában oly' keveset is tudunk. Az ehhez hasonló hagyományos édességeket illene pontosan elkészíteni, viszont nekünk n
  • 6. Török boza (Nosalty) Ezt a Törökországban igen népszerű italt bulgurból főzik, élesztővel erjesztik, jól megcukrozzák, majd fahéjjal és leblebivel, vagyis pirított csicseriborsóval kínálják. A bozát hagyományosan bozaárusok érté
  • 7. Szaftos rizses hús egyszerűen gyorsan (Nosalty) Egy gyors ebédet akartam készíteni, és erre esett a választásom. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ízletes fogás. És kevés kalóriát is tartalmaz. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást
  • 8. Hentes tokány szalonnából (Nosalty) Mert van úgy, hogy a hentesnél minden hús elfogyott... Nekünk nagyon ízlett, próbáljátok ki!
  • 9. Túrógombóc 3. (Nosalty) Soha nem mertem túrógombócot készíteni, mivel azt hittem, hogy nagyon nehéz olyat főzni, ami gombóc formájú is marad. Amikor ezt a barátnőm meghallotta, jót csodálkozott  és odaadta a bevált és rém egyszerű re

Téma: Recept - friss

  • 20:46 Szaftos rizses hús egyszerűen gyorsan (Nosalty) Egy gyors ebédet akartam készíteni, és erre esett a választásom. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ízletes fogás. És kevés kalóriát is tartalmaz. Az én általam használt hozzávalókkal az elpárolgást
  • 19:37 Hentes tokány szalonnából (Nosalty) Mert van úgy, hogy a hentesnél minden hús elfogyott... Nekünk nagyon ízlett, próbáljátok ki!
  • 18:59 Túrógombóc 3. (Nosalty) Soha nem mertem túrógombócot készíteni, mivel azt hittem, hogy nagyon nehéz olyat főzni, ami gombóc formájú is marad. Amikor ezt a barátnőm meghallotta, jót csodálkozott  és odaadta a bevált és rém egyszerű re
  • 11:33 Bográcsos pityókatokány székely módra (Nosalty) A nyílt lángon üstben/bográcsban készített pityókatokány a legfinomabb nyári ebéd vagy vacsora. Ha kirándulni megyünk, mindig ezt főzzük meg. A természetes levegőn készült ételek mindenekelőtt vannak a számunk
  • 08:32 Eredeti somlói galuska (Nosalty) Az ország egyik kedvenc desszertjét fogjuk most elkészíteni, ez pedig a somlói galuska, amiről valójában oly' keveset is tudunk. Az ehhez hasonló hagyományos édességeket illene pontosan elkészíteni, viszont nekünk n
  • 07:32 Szolnoki habos isler (Nosalty) Azért a próbálkozás a nevében, mert tényleg az. Ez tipikusan az a süti, amit soha nem láttam, soha nem kóstoltam. A postásunk szolnoki születésű, és egyszer beszélgettünk arról, hogy náluk az isler sem olyan, min
  • 06:20 Sütés nélküli kókuszkocka (Nosalty) Azért kedveljük ezt a fajta kókuszos csemegét, mert egy kedves vendégünk mondatát idézve : - No ebből aztán lehet harapni!!
  • 05:21 Török boza (Nosalty) Ezt a Törökországban igen népszerű italt bulgurból főzik, élesztővel erjesztik, jól megcukrozzák, majd fahéjjal és leblebivel, vagyis pirított csicseriborsóval kínálják. A bozát hagyományosan bozaárusok érté
  • 04:09 Káposztás cvekedli (Nosalty) A káposztás cvekedli avagy kocka, magában is megállja a helyét, de köretként is kínálhatjuk. Próbáljátok ki ezzel a recepttel!
  • 2025.07.17
  • 20:51 Burgonyával rakott cukkini (Nosalty) Nagyon kedvelt zöldségfélénk a cukkini. Mivel kertünkben rengeteg terem, nyaranta szinte minden nap asztalra kerül valamilyen formában.
  • 19:44 Cékla salátának vagy télire (Nosalty) Anyósomtól kaptam kettő nagyfej céklát, gondoltam, megpróbálom elrakni télire. Nagyon szeretem a céklasavanyúságot, de elrakni még nem próbáltam. Persze nem volt 3 kg, mint ahogy a recept írja. Pont a fele volt, íg
  • 17:09 Kovászos savanyú káposzta (Nosalty) Ha már kovásszal sütök, nem maradhatott ki a kovászos uborka elkészítése sem, igazi házi kenyér csücskével a tetején. Viszont akkor már eszembe jutott, hogy ugyanígy káposzta is készülhetne. Előttem lebegett egy
  • 11:56 Chilis, lime-os dinnyefagyi (Nosalty) A görögdinnye egyenlő a nyárral, és nyáron a fagyi a legkapósabb finomság. Ezek a görögdinnyés jégnyalókák tökéletes hűsítők egy forró nyári napon: jéghidegek, gyümölcsösek és frissek, ezenkívül egészs
  • 08:11 Lecsó télire (Nosalty) Nem tagadom, hogy a nyári, friss alapanyagokból készült lecsó nem hasonlítható össze a téli, befőzött változattal, de amikor télen háromszor annyiba kerül egy kiló paradicsom, aminek szinte semmi íze nincs, akko
  • 07:35 Mentás-citromos-earl grey teás szelet (Nosalty) Aki szereti az igazi angol teát citrommal és mentával bolondítva, annak főnyeremény ez a sütemény. A piskóta annyira finom aromás, hogy majdnem magában megette volna a család, ha nem vagyok szemfüles :).
  • 06:21 Sárgabarackos pite (Nosalty) A süti apropója a saját termésű sárgabarack. Normális esetben 4-6 főnek is elegendő mennyiség, mi azonban a saját gyümölcs okozta nagy bodogságunkban egy délután alatt eltüntettük az egészet. Még szerencse, hog
  • 05:13 Gyors, tunkolós mexikói kukoricasaláta (Nosalty) Minden, amit szerettek a mexikói ételekben, az benne van ebben a kukoricasaláta-mártogatósban, ami egyszerre saláta és mártogatós, ahogy a neve is mutatja. Gyors, egyszerű, és nem lehet abbahagyni! Könnyed, gazdag ízv
  • 04:08 Diós-fahéjas kalács (Nosalty) Eddig mindig húsvétra készítettem, így számomra a kalácssütés leginkább ehhez az ünnephez kapcsolódik. De valójában az év bármely napján tökéletes választás lehet egy finom, házi desszertként – akár egy d
  • 2025.07.16
  • 20:49 Egyszerű gyöngyhagyma (Nosalty) A családban jól bevált recept! És ezt a savanyúságlét többféle variációkban is el lehet készíteni :) Ebből a mennyiségből nekem 5  üveggel lett !
  • 19:41 Kovászos uborka 4. -burgonyával érlelve (Nosalty) Barátnőmtől tanultam ezt az eltevési módot. Azért szeretem, mert nem lesz a leve olyan zavaros, mert nincs benne kenyér és a burgonyától kemény, ropogós marad az uborkánk. Gondolom a burgonya keményítőtartalma miat
  • 19:10 Pikáns arrabbiata penne (Nosalty) Az arrabbiata egy klasszikus alap paradicsomos mártás, aminek jellegzetességét a chili paprika ereje adja meg. Mivel ez egy nagyon egyszerű étel, használjunk lehetőleg minél jobb minőségű alapanyagokat hozzá.
  • 16:56 Spanyol kenyérmentő fokhagymaleves (Nosalty) Spanyolországban így fest a fokhagymaleves: egy rusztikus, laktató fogás, ami szerény alapanyagokból készül, mellette viszont igen rendesen laktat. Valahol a rántott leves és a tojásleves keresztezéseként lehetne leí
  • 11:54 Házi szilvás gombóc (Nosalty) A gombócok, amikből nem lehet eleget készíteni. A barackos, a túrós, a lekváros és persze a legrégebbi kedvenc, amit most mi is elkészítettünk, a fahéjas-porcukros szilvás.
  • 08:38 Hagyományos rácponty (Nosalty) Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti alapanyagok között omlós pon
  • 07:06 Paradicsomos töltött palacsinta (Nosalty) Imádom az olasz recepteket, akár autentikusak, akár újrahúzták őket. Ez egy átértelmezett puha tésztás "piadina", amelynek a hajtástechnikája is alkalmazkodott a rugalmasságához. Tekerjük provolonéval, mozzarellá
  • 05:07 Albert kekszes sütemény (Nosalty) Nagymamám kedvence :) ez az egyszerű sütemény.
  • 04:30 Húsos lasagne (Nosalty) Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de megéri foglalkozni vele, mert iga
  • 2025.07.15
  • 19:47 Mennyei fügelekvár (Nosalty) Mentsd el a receptet, és készítsd el hétvégén a családnak!
  • 18:50 Ecetes uborka Csiki Piroskától (Nosalty) A 7-8 cm-nél nagyobb uborkákat hosszában négybe behasítom, üvegbe rakom. Ezt már csak leforrázom az előkészített lével, és utána száraz dunsztba teszem. Nem használok semmi tartósítószert, mégis mindig megáll.
  • 16:36 Sajtos-cukkinis rizsfelfújt (Nosalty) Minden ráfordított percet megér!
  • 12:03 Ecetes uborkasaláta (Nosalty) Mindig így és ilyen egyszerűen készítem az uborkasalátát. Anyukám is mindig így csinálta.... Egyszerre nem szoktam sokat elkészíteni, mert frissen jó.
  • 08:14 Tejszínes sárgabarackkrémleves (Nosalty) Igazán édes sárgabarackok termettek idén kis kertünkben. Ki kellett próbálnom levesként is elkészítve. Bár az erősebbik nem képviselői a családban nem rajonganak a gyümölcsös levesekért, de a kislányommal mi sz
  • 07:37 Kecskesajtos görögdinnye-saláta pisztá... (Nosalty) Bár ez a gyümölcs magában is isteni, a gasztronómia világában számos olyan receptet találunk, amellyel még különlegesebb ízélményt hozhatunk létre a felhasználásával. A kecskesajt és a dinnye párosítása már
  • 06:27 Csalamádé télire egyszerűen (Nosalty) Ezt a savanyúságot nem csak azért szeretjük, mert nagyon finom, hanem azért is, mert ennél egyszerűbb eltevési mód nem igen ismeretes. A legtöbb időt a szeletelés vesz el, de úgy gondolom, hogy azt még mindig szíves
  • 05:19 Szaftos barackos gombóc (Nosalty) Nyár közepén terebélyes fáikon beérnek az első aranysárga barackok, és remélhetőleg a konyhánkig is megtalálják az útjukat. Ha ez így történne, készítsünk belőlük klasszikus édes gombócot: puha, krumplis t
  • 04:16 Svéd uborkasaláta (Nosalty) A Svéd uborkasaláta kitűnő kísérője a szaftos húsételeknek, alkalmi, ünnepi fogásoknak. Ha valaki kedveli a savanyúságokat, ezzel a recepttel nem lő mellé. Ajándéknak is tökéletes.
  • 2025.07.14
  • 20:54 Nyers céklasaláta (Nosalty) Hogy minél több nyers ételt fogyasszunk! Ne csak szép és jó legyen, hanem EGÉSZséges is!
  • 19:55 Joghurtos-barackos lepény (Nosalty) Rengeteg a barackunk az idén. Finom édes. Nagyon jó sütiket lehet készíteni belőle. Most rá esett a választásunk. Érdemes kipróbálni, nagyon eteti magát.
  • 17:02 Uborka télre - a legegyszerűbb (Nosalty) Ismerősömtől kaptam a receptet,ő azt mondta "nagyban" így készítik!!Ha kevés a lé, akkor csináljunk még egy adagot. Ha megmarad, tegyük el, hátha lesz még uborkánk...:-)))
  • 11:39 Őszibarack krémleves 3. (Nosalty) Különösebb sztorija nincsen, valami édesre vágytam, ami laktat is. Ha túl sűrűre sikerül, akkor lehet belőle desszert.
  • 08:10 Lecsós tarjaszelet tarhonyával (Nosalty) Hamar elkészül. Finom és laktató:)
  • 07:33 Darált hússal töltött padllizsán (Nosalty) Szeretem a töltött sült zöldségeket. Volt itthon egy kis darált hús, amiből szerettem volna valami mást kihozni, mint a fasírt, vagy bármi rakott dolgot. Nagyon szeretem a cukkinit, de a padlizsánok gyönyörűek volta
  • 05:29 Bodzás sajttorta sütés nélkül (Nosalty) A bodzás édességeket szerencsére bőven az illatos növény elvirágzása után is élvezhetjük, legalábbis akkor, ha még időben tettünk el pár üveg házi szörpöt. Az alábbi sütésmentes sajttorta kiváló példát
  • 04:30 Hideg csemegeuborka (Nosalty) Nagyon sokáig a hordós uborkát szerettük, amíg egyszer meg nem romlott az egész hordó. Nem tudni miért. Ezután kerestem egy olyan receptet, aminek az elkészítése nem tart egy fél napig, nem kell többször felforralni
  • 2025.07.13
  • 20:48 Kovászosuborka-leves (Nosalty) A balatonszemesi Kistücsök Étteremben ettünk tavaly először kovászos uborkából készült levest. Idén még mindig fent van az étlapon, ami nem csoda, hisz isteni finom, forró napokon elképzelni sem lehetne üdítőbb
  • 19:44 Padlizsánkrém fokhagymásan (Nosalty) Anyósomtól származik a recept. Hűtőben sokáig eláll. Színház vagy randevú előtt ne fogyasszuk, mert elég fokhagymás.
  • 16:55 Áfonyalekvár ahogy Melinda készíti (Nosalty) Pici korunk óta gyakran eszünk lekvárokat. Anyunak a kezdetektől segítettünk az elkészítés élményében. Ma már magam próbálkozom a finomságok elkészítésével. Kisebb-nagyobb sikerrel, de mind megesszük :)
  • 11:33 Barackos lepény zöldfűszeres krémsajtt... (Nosalty) Ezt a vizuálisan csodaszép barackos pitét bárki elkészítheti, ráadásul nem is igényel sok időt! A barackok önmagukban is remekül érvényesülnek bármilyen tésztára rásütve, de ennek a receptnek a bűbája, hogy a
  • 08:13 Cékla tzatziki (Nosalty) A kedvenc nyári tzatzikink téli változata!
  • 07:14 Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal (Nosalty) A ramen az egyik legautentikusabb ázsiai leves, aminek a vegán változata épp olyan tartalmas, mint az eredetié. Hogy fokozzuk az íz élményeket, misoval és mogyoróvajjal egészítettük ki.
  • 06:08 Sárgadinnye-krémleves Gizitől (Nosalty) Ebből kétszer fogsz szedni...
  • 05:31 Töltött paprika hagyományosan (Nosalty) A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálalj
  • 04:18 Klasszikus meggyleves (Nosalty) Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a legfinomabb, de a kalandvágyók ak
  • 2025.07.12
  • 20:50 Sárgabarack dzsem 1. (Nosalty) A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem
  • 19:47 Andalúz gazpacho selymesen (Nosalty) Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi kerül(het) bele, főleg a kenyér
  • 18:44 Nápolyi pizzatészta (Nosalty) Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és
  • 11:30 Padlizsánkrém 1. (Nosalty) Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találn
  • 08:37 Sajtos perec egyszerűen (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 07:28 Kaktusz jégkrém (Nosalty) Ezúttal a sokunk által imádott Kaktusz jégkrém házi verzióját készítettük el. A kész jégkrémek szép színesek és annál is ízesebbek lettek, az egyes rétegek remekül átadják a citrom, az eper, illetve a kiwi
  • 06:20 Lecsó bográcsban (Nosalty) Nálunk a férjem a nagy lecsó szakértő, ez az Ő receptje. A hétvégén a barátainkkal egy nagyobb adagot készítettünk.
  • 05:16 Görög gyümölcsleves (Nosalty) Ezt a receptet attól a szakácsomtól tanultam, aki a sült banán narancsmártással kreációmat ihlette. Lajos, mint azt már leírtam, a végletekig lusta volt, nem csoda, ha ragadtak rá a gyorsan-finomat receptek. Ez a leve
  • 04:38 Panzerotti, az olasz pizzás töltött lá... (Nosalty) Amerre járunk a világban, mindenhol lesz egy olyan étel, amit minden utcasarkon árulnak, és városnézés közben lehet falatozni belőle. Nos, Dél-Olaszországban ez a fogás a panzerotti, ami kívülről a magyar népléle
  • 2025.07.11
  • 20:36 Károlyi saláta (Nosalty) Kedvenceim közé tartozik ez a saláta. Az eredeti salátában ugyan nincs alma, de én tettem bele, mert nagyon jó ízt ad neki. Évek óta így készítem.
  • 19:42 Cukkinis lapcsánka egyben sütve (Nosalty) Többször készítem, hisz olyan hamar elkészül. Vacsorára is tökéletes, vagy egy kiadós leves, vagy főzelék után is jó választás. A lényeg, jól süssük át és ne vastagon terítsük el a teflonban, inkább két l
  • 19:10 Gánica (Nosalty) Az egyik kedvenc krumplis ételem! Elkészítésekor, eddig már két fakanalat törtem el. Ezt az ételt felénk Gánicának is hívják!
  • 17:00 Főtt csöves kukorica (Nosalty) Annyira egyszerűnek tűnik, mégis sok bonyodalmat szokott okozni, tapasztalatból tudom, mert sokan megkérdezték már tőlem, hogy hogyan főzöm a kukoricát. Nálunk ez a bevált taktika. Kezdjük a legelején: A vásárlás
  • 11:38 Sárgabaracklekvár tartósítószer nélk... (Nosalty) Van egy nagyon idős, hálás sárgabarackfánk, ami majdnem minden évben megörvendeztet bennünket zamatos barackokkal. Mivel képtelenség frissen mindet elfogyasztani, adott a feladat: lekvárfőzés. Idén 40 üveggel főzte
  • 08:12 Tejszínes-cukkinis tészta (Nosalty) A hozzávalók mindig vannak a hűtőmben. Ez egy alapétel nálunk. Szoktam variálni, hússal, vagy csak carbonarasan, más zöldséggel, pl. spenót, kukorica, répa, és mindig nagyon nagy siker!  
  • 07:07 Házi tagliatelle toszkán raguval (Nosalty) A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz belőle. Az egyszerű, de minő
  • 06:05 Zöldséges daragaluska-leves (Nosalty) A friss, tavaszias zöldséglevesünk tökéletes kísérője a daragaluska, másnéven grízgaluska, ami egyike azon levesbetéteknek, amit oly' nagyon tudunk csodálni és szeretni.
  • 05:27 Sárgabarack lekvár (Nosalty) Férjem Franciaországban élő nagynénjétől kaptam ajándékba egy nagyon klassz rézüstöt (réz merőkanállal és szűrőkanállal) és ebben készítem idén életem első lekvárjait, dzsemjeit. Könnyű dolgom van, hisz
  • 2025.07.10
  • 21:07 Sárgadinnye sonkával, azaz Prosciutto e ... (Nosalty) Ha egy könnyű nyári előételről van szó, a prosciutto sonka és a sárgadinnye minden idők egyik legnagyobb kedvence. Van valami csábító a sós és édes ízek kombinációjában, ami nemcsak vonzó, de tényleg elképes
  • 19:35 Tejszínes - garnélarákos tészta (Nosalty) Gyorsan valami finomat!
  • 16:58 Túrós-barackos charlotte (Nosalty) Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy
  • 11:32 Mentás-joghurtos sárgadinnye-krémleves (Nosalty) A sárgadinnye nagyon édes, így talán kissé unalmas tud lenni önmagában, ezért mi most lime levével és héjával adtunk neki egy kis savasságot, sőt, a mentától frissességet, a joghurttól pedig selymesebb textúrát
  • 08:11 Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagym... (Nosalty) Mert nem kell mindig kaviár... :) Elnézést azoktól, akik úgy vélik, ez a recept nem eléggé rafinált. De ezt most azért szeretném megosztani Veletek, mert én a zöldbabfőzelékbe is "csak" fokhagymát teszek (akár a t
  • 07:14 Uborkalé, avagy agua de pepino (Nosalty) Nyáron jól esik sok folyadékot bevinni a szerveztünkbe, és hogy változatos italokat tudjunk magunkhoz venni, így hoztunk most egy frissítő italt. Ez a mexikói finomság tutira hidratálni fog egész nap.
  • 06:21 Spenótos-zöldborsós quiche (Nosalty) A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás pofonegyszerű. A lehengerlően zöl
  • 05:08 Függetlenség napja szelet (Nosalty) Nem ünnepeljük július 4-ét, de jó ürügy egy újabb mutatós finom krémes sütemény készítésére :). Kellemes, gyümölcsös ízvilág.
  • 04:06 Gyors túrós-gyümölcsös sütemény (Nosalty) Nincs nagy sztorim :) Kolléganőm egy túrós-gyümölcsös süteményt szeretett volna készíteni, így beírta a google-ba ezeket a keresőszavakat. Az első találat ez a süti volt. Megkínált, és nagyon ízlett. (A recept
  • 2025.07.09
  • 19:47 Görögdinnye-saláta (Nosalty) Nyáron a görögdinnyét nem csak magában érdemes fogyasztani, hanem salátákba is belecsempészhetjük. Ez a verzió tökéletes magában is, de akár grill húsok mellé is kínálhatjuk. A fetát cserélhetjük növényi g
  • 18:42 Hamis mézes szelet (Nosalty) Gyorsan elkészíthető sütemény. Nagy kedvenc a családi és baráti körben. Azért kapta a hamis mézes szeletet, mert mézet ugyan nem tartalmaz, de ízvilágban nagyon hasonlít egy olyan édességre, amit „Mézes szívk
  • 16:58 Csirke nuggets sütőben sütve (Nosalty) Ha imádjátok a gyorséttermes csirkefalatkákat, akkor ezt a villámgyors házi verziót muszáj kipróbálnotok! Nyugi, nem kell olajban sütni őket, ezek a mennyei nuggetek ugyanis sütőben sülnek tökéletesre, ráadásul
  • 12:04 Kapucíner jégkrém (Nosalty) Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk képzelni ennél jobb kávés hűsít
  • 08:10 Nyári madártej erdei bogyósokkal (Nosalty) Aktualizáltam a madártejet: hisz' éppen nyár van, odakint tombol a hőség, ezért az önmagában is jóleső, hűs, vaníliás krémbe a légies felhőkön túl mindenféle erdei bogyósokat is szórtam. Enyhe savasságuk tö
  • 07:15 Ayran házilag (Nosalty) A nagy melegre való tekintettel úgy gondoltam, gyorsan megismertetjük az Ayrant azokkal, akik még eddig nem ittak volna ilyet. Ez egy hagyományos török hideg, hűsítő, jólesően sós-savanykás innivaló. Ha megfelelő
  • 06:17 Olasz paradicsomszószos hal (Nosalty) Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in umido”, ami tulajdonképpen
  • 05:22 Egyszerű meggyes pite (Nosalty) Nagymamám egyik bevált vendégváró receptje. Egyszerű, és nagyon finom.
  • 04:11 Baracklekvár egyszerűen (Nosalty) Gyors és egyszerű, és főleg finom lekvár. A hozzávalókhoz ugyan megadtam tartósítószert, és szükség is van rá, de nem kerül bele a lekvárba!
  • 2025.07.08
  • 20:39 Hordós savanyúság (Nosalty) Én nekem 15 l-es cseréphordóm van, ebbe bőven belefért az uborka. Ha nagyobb hordónk van, ne féljünk almapaprikát, hagymát, zöldparadicsomot is közé tenni. A levet  pedig ismét készíteni hozzá, hogy ellepje az eg
  • 20:02 Nyárias újkrumplifőzelék (Nosalty) Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt párosa gyorsan meggyőz majd a nyá
  • 19:01 Tradicionális töltött paprika (Nosalty) Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.
  • 16:39 Retró strandos lángos (Nosalty) A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit soha nem fogunk elfelejteni, akko
  • 11:57 Rocky road süti (Nosalty) Egy igazi kalóriabomba bulikaját hoztunk nektek, egyenesen az Egyesült Államokból - mert hát hol máshol jutna az emberek eszébe ilyen "mindent bele" édességet készíteni?! A szomorú valóság viszont az, hogy isteni s
  • 08:09 Csokis-mogyorós datolyaszelet (Nosalty) A desszert egy TikTok trendből indult, és nekünk nagyon megtetszett. Egyszerű és sütni sem kell. Egy datolyaalappal indul, krémes mogyoróvaj fedi, ropogós pörkölt mogyoróval és étcsokival rétegezzük tovább. Nagy s
  • 07:07 Könnyű nyári töltött karalábé friss... (Nosalty) A zsenge, nyári karalábé kiválóan tölthető, a friss kapor, petrezselyem és snidling pedig igazi kertfriss aromát ad az ételnek. Tökéletes ebéd egy melegebb napon, akár hideg kapros mártással is. Ha vegetáriánus v
  • 06:36 Ratatouille, azaz francia lecsó (Nosalty) A ratatouille-t (ejtsd: ratatuj) a francia Riviéra fővárosában, Nizzából ered, és régen a szegény emberek eledelének tartották. Órákig főzték lassú tűzön a maradék zöldségeket, és néha zöldséghulladék is
  • 05:08 Lajcsi szelet egyszerűen (Nosalty) Nehéz a választás, ha valamilyen soklapos süteményt szeretnénk készíteni, hiszen annyi ilyen magyar recept létezik, hogy sosem érnénk a végére. Bár a legtöbbjük munka- és helyigényes, a Lajcsi szelet mindig egy j
  • 04:30 Zöldfűszeres töltött karalábé (Nosalty) Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!
  • 2025.07.07
  • 20:57 Rakott padlizsán (Nosalty) A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk. A padli
  • 19:52 Tepsis krumpli (Nosalty) Ezzel a módszerrel az egyszerű köretet is változatossá tehetjuk. Készíthetjük csípősen, fokhagymával, rozmaringgal sőt szezámmaggal is nagyon finom, csak képzeletünk szabhat határokat. Az igazi újkrumplit alufóli
  • 18:47 Klasszikus bruschetta (Nosalty) Az olaszok nemzeti étele, amit mi is bármikor elkészíthetünk 10 perc alatt! Friss nyári falatok, amiből sosem elég! :)
  • 16:53 Paprikás krumpli kolbászropogóssal (Nosalty) A paprikás krumpli mindig egy jó ötlet, hiszen a legtöbb háztartásban megtalálható hozzá minden valószínűleg már most is. Egyszerű, olcsó és imádjuk. Ahány ház, annyi recept létezik, úgyhogy ízlés szerint le
  • 11:54 Zöldteás barackkrémleves (Nosalty) Bármilyen barackból is készítsünk krémlevest, a zöld tea nagyon fel fogja dobni! Egyszerűen víz helyett a teával öntsük fel a gyümölcsöt, és azzal főzzük össze. Érdemes jó minőségű, lehetőleg szálas teát
  • 08:15 Rántott padlizsán (Nosalty) Könnyű, nyári ebédként gyakran készül a konyhánkban. Krumplipüré vagy tepsis burgonya illik hozzá köretként.
  • 07:36 Pihe-puha grízgaluska (Nosalty) Hosszú időn keresztül én is csak kísérleteztem, hogy megalkossam a tökéletes grízgombócokat. Végül rájöttem 2 szabályra: 1. tojásonként mindig 3 csapott evőkanál búzadara szükséges (ha nagyon kicsi a tojás,
  • 06:28 Élesztős palacsinta (Nosalty) Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az élesztős palacsinta. A gyerekeknek nagyon ízlett. Nálam azért a hagyományos palacsinta van az első helyen, de a változatosság kedvéért máskor is biztosan sütök élesztős pal
  • 05:24 Sült hekk Kornéltól (Nosalty) A balatoni halsütők kínálatában majdnem mindegyikben megtaláljuk a sült Heck (Hekk, Hake, stb.) elnevezésű halat. Olyannyira elterjedt, hogy talán sokan közülünk hajlamosak azt gondolni, hogy a "balatoni" hekk a balat
  • 04:22 Legegyszerűbb pizzatészta (Nosalty) A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptje következik most, amire mondhatnánk, hogy New York-i stílusú, de igazából bármelyik városban megállja a helyét. Tésztája vékonyra nyújtható és ropogós,
  • 2025.07.06
  • 20:41 Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen (Nosalty) Sokáig én is kenyérrel csináltam. És mérgelődtem, mert akármit csináltam, egy idő után puha, plötty lett az uborka belseje. Évekkel ezelőtt vendégségben voltunk és felfedeztem az éppen érő kovászos uborkát,
  • 19:38 Citromos-mascarponekrémes torta (Nosalty) 6-8 éve én sütöm a család születésnapi tortáit. Régen a csokitortát szerettük, most pedig inkább ezt a citromos-mascarponekrémes tortát. 
  • 19:02 Barackos-fahéjas kelt lepény (Nosalty) Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is
  • 17:04 Kovászos uborkás gazpacho (Nosalty) Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának felhasználásával. Ígérem, megé
  • 11:53 A legendás velős pirítós (Nosalty) A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán kerül az asztalra, főleg man
  • 08:13 Édeskés-ropogós csemegeuborka egyszerű... (Nosalty) Sokan kedvelik az édeskésebb ízű, berakott uborkákat, na ez a recept pontosan ilyen! Télen jó elővenni, és elcsemegézni belőle. Nálunk a rokonság kedvence, mindenki agyon dicséri,n a meg engem is, mert ugye én rakta
  • 07:11 Főzés nélküli "tökfőzelék" (Nosalty) Nálam eddig ez a 2017-es év találmánya! Gyors, könnyű és egyszerű változat a tökfőzelékre. Nagyon üde és friss, pont amilyen az szezon első adag gyalult tökéhez passzol. A tetejét pirított hagymával szórtam me
  • 06:16 Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája (Nosalty) Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy vacsorára. Elkészítéséhez k
  • 05:18 Gyors zöld olívabogyós tészta (Nosalty) Ha zöld olajbogyót és fokhagymát párolunk vajban, a végeredmény varázslatos lesz. Az olajbogyó felmelegszik és megpuhul, a fokhagyma pedig gazdag illatával átitatja a zsiradékot, így egy könnyű, ízletes tésztasz
  • 04:21 Darált hússal töltött cukkini (Nosalty) A kertet elárasztotta a cukkini, gondoltam, meglepem a családot valamilyen töltött cukkini recepttel. De a neten keresgélve sehogy sem találtam kedvemre való receptet, így született meg ez a recept. A kis családomnak nag
  • 2025.07.05
  • 20:54 Brutus saláta (Nosalty) Nagyon sok étterem étlapján szerepel a "brutus saláta". Gondoltam, kipróbálom itthon is, nagyon laktató és finom saláta!

Téma: Recept - heti top

  • 1. Lecsós tarjaszelet tarhonyával (Nosalty) Hamar elkészül. Finom és laktató:)
  • 2. Svéd uborkasaláta (Nosalty) A Svéd uborkasaláta kitűnő kísérője a szaftos húsételeknek, alkalmi, ünnepi fogásoknak. Ha valaki kedveli a savanyúságokat, ezzel a recepttel nem lő mellé. Ajándéknak is tökéletes.
  • 3. Albert kekszes sütemény (Nosalty) Nagymamám kedvence :) ez az egyszerű sütemény.
  • 4. Uborka télre - a legegyszerűbb (Nosalty) Ismerősömtől kaptam a receptet,ő azt mondta "nagyban" így készítik!!Ha kevés a lé, akkor csináljunk még egy adagot. Ha megmarad, tegyük el, hátha lesz még uborkánk...:-)))
  • 5. Mennyei fügelekvár (Nosalty) Mentsd el a receptet, és készítsd el hétvégén a családnak!
  • 6. Padlizsánkrém fokhagymásan (Nosalty) Anyósomtól származik a recept. Hűtőben sokáig eláll. Színház vagy randevú előtt ne fogyasszuk, mert elég fokhagymás.
  • 7. Töltött paprika hagyományosan (Nosalty) A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálalj
  • 8. Nápolyi pizzatészta (Nosalty) Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és
  • 9. Cékla tzatziki (Nosalty) A kedvenc nyári tzatzikink téli változata!
  • 10. Nyers céklasaláta (Nosalty) Hogy minél több nyers ételt fogyasszunk! Ne csak szép és jó legyen, hanem EGÉSZséges is!
  • 11. Sajtos perec egyszerűen (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 12. Házi szilvás gombóc (Nosalty) A gombócok, amikből nem lehet eleget készíteni. A barackos, a túrós, a lekváros és persze a legrégebbi kedvenc, amit most mi is elkészítettünk, a fahéjas-porcukros szilvás.
  • 13. Spanyol kenyérmentő fokhagymaleves (Nosalty) Spanyolországban így fest a fokhagymaleves: egy rusztikus, laktató fogás, ami szerény alapanyagokból készül, mellette viszont igen rendesen laktat. Valahol a rántott leves és a tojásleves keresztezéseként lehetne leí
  • 14. Sajtos-cukkinis rizsfelfújt (Nosalty) Minden ráfordított percet megér!
  • 15. Joghurtos-barackos lepény (Nosalty) Rengeteg a barackunk az idén. Finom édes. Nagyon jó sütiket lehet készíteni belőle. Most rá esett a választásunk. Érdemes kipróbálni, nagyon eteti magát.
  • 16. Gyors, tunkolós mexikói kukoricasaláta (Nosalty) Minden, amit szerettek a mexikói ételekben, az benne van ebben a kukoricasaláta-mártogatósban, ami egyszerre saláta és mártogatós, ahogy a neve is mutatja. Gyors, egyszerű, és nem lehet abbahagyni! Könnyed, gazdag ízv
  • 17. Kovászosuborka-leves (Nosalty) A balatonszemesi Kistücsök Étteremben ettünk tavaly először kovászos uborkából készült levest. Idén még mindig fent van az étlapon, ami nem csoda, hisz isteni finom, forró napokon elképzelni sem lehetne üdítőbb
  • 18. Diós-fahéjas kalács (Nosalty) Eddig mindig húsvétra készítettem, így számomra a kalácssütés leginkább ehhez az ünnephez kapcsolódik. De valójában az év bármely napján tökéletes választás lehet egy finom, házi desszertként – akár egy d
  • 19. Kovászos savanyú káposzta (Nosalty) Ha már kovásszal sütök, nem maradhatott ki a kovászos uborka elkészítése sem, igazi házi kenyér csücskével a tetején. Viszont akkor már eszembe jutott, hogy ugyanígy káposzta is készülhetne. Előttem lebegett egy
  • 20. Ecetes uborkasaláta (Nosalty) Mindig így és ilyen egyszerűen készítem az uborkasalátát. Anyukám is mindig így csinálta.... Egyszerre nem szoktam sokat elkészíteni, mert frissen jó.