- 1. Kelkáposzta-főzelék régiesen Talán az egyik kedvenc főzelékem a kelkáposzta-főzelék...
- 2. 30 perces epres lepény Ez az édes tart (lepény) nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul nagyon finom is. Tökéletes kísérője lehet egy csésze kávé vagy tea reggelire, vagy egy gombóc fagylalttal felturbózva desszertként. A
- 3. Meggyes-mákos szelet Maradékfelhasználás, volt itthon egy kis mákom, és hát a mák a meggyel a legfinomabb választás :). Azaz nálunk a családban, persze ízlések és pofonok, viszont mindenképp érdemes kipróbálni! Könnyű mégis isteni
- 4. Fejessaláta ecetes lében Elnézést azoktól, akiknek ez a recept nem mond semmit, mert úgy érzik, ezt mindenki ismeri, vagy netalántán túl snassznak találják a sok különleges salátarecept mellett. De bizony van, aki a szakácstudománynak annyi
- 5. Forró vizes meggyes piskótakocka Hagyományos meggyes piskóta, ami nálunk mindig forró vízzel készült. Ez segíti, hogy a belülről jövő gőz miatt könnyű, légies és puha maradjon a sütemény.
- 6. Csevap ajvárral, egyszerűen de nagyszer Árpi ezúttal egy népszerű balkán fogást hozott nektek, amit biztosan mindenki kóstolt már, aki valamelyik tőlünk délre fekvő országban nyaralt. A csevap hagyományosan grillen készül, de a saját konyhánkban, serpe
- 7. Kinder Bueno Nagyon hasonlít az íze a Kinder Bueno-hoz, és isteni finom.
- 8. Vörösboros sertéspörkölt bográcsban Régóta szerettünk volna bográcsot, és amikor meglett, ez az étel elsőre így készült el, nem egy különlegesség, de a családom szerint ez a legfinomabb kaja a világon :)
- 9. Bögrében sült süti 5 perc alatt Azonnal a 3 és 7 éves Csipetkém kedvence lett, de a másfél évesem is ott tobzódott egy-egy falatért! Kimondott gyerekrecept apróséfeknek és cukrászpalántáknak. Boldogan keverték ki kedvenc bögréjükbe a hozzával
- 10. Pasta al forno, az olasz rakott tészta Ha olaszos tésztát csinálunk, a legtöbbször valami szószos-ragus spagettit vagy tagliatellét készítünk, esetleg tésztasalátát, de a lasagnán kívül ritkán küldjük sütőbe kedvenc pastáinkat. Pedig nincs mitől