- 1. Padlizsánkrém 1. Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találn
- 2. Nápolyi pizzatészta Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és
- 3. Sárgabarack dzsem 1. A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem
- 4. Töltött paprika hagyományosan A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálalj
- 5. Andalúz gazpacho selymesen Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi kerül(het) bele, főleg a kenyér
- 6. Klasszikus meggyleves Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a legfinomabb, de a kalandvágyók ak
- 7. Sárgadinnye-krémleves Gizitől Ebből kétszer fogsz szedni...
- 8. Cékla tzatziki A kedvenc nyári tzatzikink téli változata!
- 9. Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal A ramen az egyik legautentikusabb ázsiai leves, aminek a vegán változata épp olyan tartalmas, mint az eredetié. Hogy fokozzuk az íz élményeket, misoval és mogyoróvajjal egészítettük ki.