Nosalty - napi top

  • 1. Padlizsánkrém 1. Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találn
  • 2. Nápolyi pizzatészta Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és
  • 3. Sárgabarack dzsem 1. A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem
  • 4. Töltött paprika hagyományosan A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálalj
  • 5. Andalúz gazpacho selymesen Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi kerül(het) bele, főleg a kenyér
  • 6. Klasszikus meggyleves Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a legfinomabb, de a kalandvágyók ak
  • 7. Sárgadinnye-krémleves Gizitől Ebből kétszer fogsz szedni...
  • 8. Cékla tzatziki A kedvenc nyári tzatzikink téli változata!
  • 9. Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal A ramen az egyik legautentikusabb ázsiai leves, aminek a vegán változata épp olyan tartalmas, mint az eredetié. Hogy fokozzuk az íz élményeket, misoval és mogyoróvajjal egészítettük ki.

Nosalty - friss

  • 08:13 Cékla tzatziki A kedvenc nyári tzatzikink téli változata!
  • 07:14 Vegán ramen misoval és mogyoróvajjal A ramen az egyik legautentikusabb ázsiai leves, aminek a vegán változata épp olyan tartalmas, mint az eredetié. Hogy fokozzuk az íz élményeket, misoval és mogyoróvajjal egészítettük ki.
  • 06:08 Sárgadinnye-krémleves Gizitől Ebből kétszer fogsz szedni...
  • 05:31 Töltött paprika hagyományosan A töltött paprika klasszikus étel, ami annyira jó, hogy még hidegen is szívesen fogyasztjuk. A szezonjában lévő fogás (más néven punjena paprika) úgy az igazi, ha főtt krumplival és egy nagy vekni kenyérrel tálalj
  • 04:18 Klasszikus meggyleves Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a legfinomabb, de a kalandvágyók ak
  • 2025.07.12
  • 20:50 Sárgabarack dzsem 1. A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem
  • 19:47 Andalúz gazpacho selymesen Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi kerül(het) bele, főleg a kenyér
  • 18:44 Nápolyi pizzatészta Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és
  • 11:30 Padlizsánkrém 1. Padlizsánkrém, avagy mit csináljunk a kamrában sorsára váró, egyetlen tojásgyümölccsel? Nem halogathattam tovább, (frissesség tekintetében) az utolsó előtti pillanatban nyúltam szegényért, ki kellett hát találn
  • 08:37 Sajtos perec egyszerűen Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 07:28 Kaktusz jégkrém Ezúttal a sokunk által imádott Kaktusz jégkrém házi verzióját készítettük el. A kész jégkrémek szép színesek és annál is ízesebbek lettek, az egyes rétegek remekül átadják a citrom, az eper, illetve a kiwi
  • 06:20 Lecsó bográcsban Nálunk a férjem a nagy lecsó szakértő, ez az Ő receptje. A hétvégén a barátainkkal egy nagyobb adagot készítettünk.
  • 05:16 Görög gyümölcsleves Ezt a receptet attól a szakácsomtól tanultam, aki a sült banán narancsmártással kreációmat ihlette. Lajos, mint azt már leírtam, a végletekig lusta volt, nem csoda, ha ragadtak rá a gyorsan-finomat receptek. Ez a leve
  • 04:38 Panzerotti, az olasz pizzás töltött lá... Amerre járunk a világban, mindenhol lesz egy olyan étel, amit minden utcasarkon árulnak, és városnézés közben lehet falatozni belőle. Nos, Dél-Olaszországban ez a fogás a panzerotti, ami kívülről a magyar népléle
  • 2025.07.11
  • 20:36 Károlyi saláta Kedvenceim közé tartozik ez a saláta. Az eredeti salátában ugyan nincs alma, de én tettem bele, mert nagyon jó ízt ad neki. Évek óta így készítem.
  • 19:42 Cukkinis lapcsánka egyben sütve Többször készítem, hisz olyan hamar elkészül. Vacsorára is tökéletes, vagy egy kiadós leves, vagy főzelék után is jó választás. A lényeg, jól süssük át és ne vastagon terítsük el a teflonban, inkább két l
  • 19:10 Gánica Az egyik kedvenc krumplis ételem! Elkészítésekor, eddig már két fakanalat törtem el. Ezt az ételt felénk Gánicának is hívják!
  • 17:00 Főtt csöves kukorica Annyira egyszerűnek tűnik, mégis sok bonyodalmat szokott okozni, tapasztalatból tudom, mert sokan megkérdezték már tőlem, hogy hogyan főzöm a kukoricát. Nálunk ez a bevált taktika. Kezdjük a legelején: A vásárlás
  • 11:38 Sárgabaracklekvár tartósítószer nélk... Van egy nagyon idős, hálás sárgabarackfánk, ami majdnem minden évben megörvendeztet bennünket zamatos barackokkal. Mivel képtelenség frissen mindet elfogyasztani, adott a feladat: lekvárfőzés. Idén 40 üveggel főzte
  • 08:12 Tejszínes-cukkinis tészta A hozzávalók mindig vannak a hűtőmben. Ez egy alapétel nálunk. Szoktam variálni, hússal, vagy csak carbonarasan, más zöldséggel, pl. spenót, kukorica, répa, és mindig nagyon nagy siker!  
  • 07:07 Házi tagliatelle toszkán raguval A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz belőle. Az egyszerű, de minő
  • 06:05 Zöldséges daragaluska-leves A friss, tavaszias zöldséglevesünk tökéletes kísérője a daragaluska, másnéven grízgaluska, ami egyike azon levesbetéteknek, amit oly' nagyon tudunk csodálni és szeretni.
  • 05:27 Sárgabarack lekvár Férjem Franciaországban élő nagynénjétől kaptam ajándékba egy nagyon klassz rézüstöt (réz merőkanállal és szűrőkanállal) és ebben készítem idén életem első lekvárjait, dzsemjeit. Könnyű dolgom van, hisz
  • 2025.07.10
  • 21:07 Sárgadinnye sonkával, azaz Prosciutto e ... Ha egy könnyű nyári előételről van szó, a prosciutto sonka és a sárgadinnye minden idők egyik legnagyobb kedvence. Van valami csábító a sós és édes ízek kombinációjában, ami nemcsak vonzó, de tényleg elképes
  • 19:35 Tejszínes - garnélarákos tészta Gyorsan valami finomat!
  • 16:58 Túrós-barackos charlotte Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy
  • 11:32 Mentás-joghurtos sárgadinnye-krémleves A sárgadinnye nagyon édes, így talán kissé unalmas tud lenni önmagában, ezért mi most lime levével és héjával adtunk neki egy kis savasságot, sőt, a mentától frissességet, a joghurttól pedig selymesebb textúrát
  • 08:11 Zöldbabfőzelék 7. - tejfölös-fokhagym... Mert nem kell mindig kaviár... :) Elnézést azoktól, akik úgy vélik, ez a recept nem eléggé rafinált. De ezt most azért szeretném megosztani Veletek, mert én a zöldbabfőzelékbe is "csak" fokhagymát teszek (akár a t
  • 07:14 Uborkalé, avagy agua de pepino Nyáron jól esik sok folyadékot bevinni a szerveztünkbe, és hogy változatos italokat tudjunk magunkhoz venni, így hoztunk most egy frissítő italt. Ez a mexikói finomság tutira hidratálni fog egész nap.
  • 06:21 Spenótos-zöldborsós quiche A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás pofonegyszerű. A lehengerlően zöl
  • 05:08 Függetlenség napja szelet Nem ünnepeljük július 4-ét, de jó ürügy egy újabb mutatós finom krémes sütemény készítésére :). Kellemes, gyümölcsös ízvilág.
  • 04:06 Gyors túrós-gyümölcsös sütemény Nincs nagy sztorim :) Kolléganőm egy túrós-gyümölcsös süteményt szeretett volna készíteni, így beírta a google-ba ezeket a keresőszavakat. Az első találat ez a süti volt. Megkínált, és nagyon ízlett. (A recept
  • 2025.07.09
  • 19:47 Görögdinnye-saláta Nyáron a görögdinnyét nem csak magában érdemes fogyasztani, hanem salátákba is belecsempészhetjük. Ez a verzió tökéletes magában is, de akár grill húsok mellé is kínálhatjuk. A fetát cserélhetjük növényi g
  • 18:42 Hamis mézes szelet Gyorsan elkészíthető sütemény. Nagy kedvenc a családi és baráti körben. Azért kapta a hamis mézes szeletet, mert mézet ugyan nem tartalmaz, de ízvilágban nagyon hasonlít egy olyan édességre, amit „Mézes szívk
  • 16:58 Csirke nuggets sütőben sütve Ha imádjátok a gyorséttermes csirkefalatkákat, akkor ezt a villámgyors házi verziót muszáj kipróbálnotok! Nyugi, nem kell olajban sütni őket, ezek a mennyei nuggetek ugyanis sütőben sülnek tökéletesre, ráadásul
  • 12:04 Kapucíner jégkrém Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk képzelni ennél jobb kávés hűsít
  • 08:10 Nyári madártej erdei bogyósokkal Aktualizáltam a madártejet: hisz' éppen nyár van, odakint tombol a hőség, ezért az önmagában is jóleső, hűs, vaníliás krémbe a légies felhőkön túl mindenféle erdei bogyósokat is szórtam. Enyhe savasságuk tö
  • 07:15 Ayran házilag A nagy melegre való tekintettel úgy gondoltam, gyorsan megismertetjük az Ayrant azokkal, akik még eddig nem ittak volna ilyet. Ez egy hagyományos török hideg, hűsítő, jólesően sós-savanykás innivaló. Ha megfelelő
  • 06:17 Olasz paradicsomszószos hal Olaszország nemcsak a tésztáiról, hanem a halételeiről is híres: nem csoda, ennyi tengerpart mellett van bőven miből főzni. Főleg a déli részeken gyakori elkészítési módszer az „in umido”, ami tulajdonképpen
  • 05:22 Egyszerű meggyes pite Nagymamám egyik bevált vendégváró receptje. Egyszerű, és nagyon finom.
  • 04:11 Baracklekvár egyszerűen Gyors és egyszerű, és főleg finom lekvár. A hozzávalókhoz ugyan megadtam tartósítószert, és szükség is van rá, de nem kerül bele a lekvárba!
  • 2025.07.08
  • 20:39 Hordós savanyúság Én nekem 15 l-es cseréphordóm van, ebbe bőven belefért az uborka. Ha nagyobb hordónk van, ne féljünk almapaprikát, hagymát, zöldparadicsomot is közé tenni. A levet  pedig ismét készíteni hozzá, hogy ellepje az eg
  • 20:02 Nyárias újkrumplifőzelék Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt párosa gyorsan meggyőz majd a nyá
  • 19:01 Tradicionális töltött paprika Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.
  • 16:39 Retró strandos lángos A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit soha nem fogunk elfelejteni, akko
  • 11:57 Rocky road süti Egy igazi kalóriabomba bulikaját hoztunk nektek, egyenesen az Egyesült Államokból - mert hát hol máshol jutna az emberek eszébe ilyen "mindent bele" édességet készíteni?! A szomorú valóság viszont az, hogy isteni s
  • 08:09 Csokis-mogyorós datolyaszelet A desszert egy TikTok trendből indult, és nekünk nagyon megtetszett. Egyszerű és sütni sem kell. Egy datolyaalappal indul, krémes mogyoróvaj fedi, ropogós pörkölt mogyoróval és étcsokival rétegezzük tovább. Nagy s
  • 07:07 Könnyű nyári töltött karalábé friss... A zsenge, nyári karalábé kiválóan tölthető, a friss kapor, petrezselyem és snidling pedig igazi kertfriss aromát ad az ételnek. Tökéletes ebéd egy melegebb napon, akár hideg kapros mártással is. Ha vegetáriánus v
  • 06:36 Ratatouille, azaz francia lecsó A ratatouille-t (ejtsd: ratatuj) a francia Riviéra fővárosában, Nizzából ered, és régen a szegény emberek eledelének tartották. Órákig főzték lassú tűzön a maradék zöldségeket, és néha zöldséghulladék is
  • 05:08 Lajcsi szelet egyszerűen Nehéz a választás, ha valamilyen soklapos süteményt szeretnénk készíteni, hiszen annyi ilyen magyar recept létezik, hogy sosem érnénk a végére. Bár a legtöbbjük munka- és helyigényes, a Lajcsi szelet mindig egy j
  • 04:30 Zöldfűszeres töltött karalábé Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!
  • 2025.07.07
  • 20:57 Rakott padlizsán A padlizsán vásárlása során nagyon ügyeljünk arra, hogy kellő keménységű, fényes, sötétlila és ne túl duci legyen, mert könnyen megjárhatjuk és keserű lesz az étel, amit nem kis munkával készítünk. A padli
  • 19:52 Tepsis krumpli Ezzel a módszerrel az egyszerű köretet is változatossá tehetjuk. Készíthetjük csípősen, fokhagymával, rozmaringgal sőt szezámmaggal is nagyon finom, csak képzeletünk szabhat határokat. Az igazi újkrumplit alufóli
  • 18:47 Klasszikus bruschetta Az olaszok nemzeti étele, amit mi is bármikor elkészíthetünk 10 perc alatt! Friss nyári falatok, amiből sosem elég! :)
  • 16:53 Paprikás krumpli kolbászropogóssal A paprikás krumpli mindig egy jó ötlet, hiszen a legtöbb háztartásban megtalálható hozzá minden valószínűleg már most is. Egyszerű, olcsó és imádjuk. Ahány ház, annyi recept létezik, úgyhogy ízlés szerint le
  • 11:54 Zöldteás barackkrémleves Bármilyen barackból is készítsünk krémlevest, a zöld tea nagyon fel fogja dobni! Egyszerűen víz helyett a teával öntsük fel a gyümölcsöt, és azzal főzzük össze. Érdemes jó minőségű, lehetőleg szálas teát
  • 08:15 Rántott padlizsán Könnyű, nyári ebédként gyakran készül a konyhánkban. Krumplipüré vagy tepsis burgonya illik hozzá köretként.
  • 07:36 Pihe-puha grízgaluska Hosszú időn keresztül én is csak kísérleteztem, hogy megalkossam a tökéletes grízgombócokat. Végül rájöttem 2 szabályra: 1. tojásonként mindig 3 csapott evőkanál búzadara szükséges (ha nagyon kicsi a tojás,
  • 06:28 Élesztős palacsinta Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az élesztős palacsinta. A gyerekeknek nagyon ízlett. Nálam azért a hagyományos palacsinta van az első helyen, de a változatosság kedvéért máskor is biztosan sütök élesztős pal
  • 05:24 Sült hekk Kornéltól A balatoni halsütők kínálatában majdnem mindegyikben megtaláljuk a sült Heck (Hekk, Hake, stb.) elnevezésű halat. Olyannyira elterjedt, hogy talán sokan közülünk hajlamosak azt gondolni, hogy a "balatoni" hekk a balat
  • 04:22 Legegyszerűbb pizzatészta A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb pizzatészta receptje következik most, amire mondhatnánk, hogy New York-i stílusú, de igazából bármelyik városban megállja a helyét. Tésztája vékonyra nyújtható és ropogós,
  • 2025.07.06
  • 20:41 Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen Sokáig én is kenyérrel csináltam. És mérgelődtem, mert akármit csináltam, egy idő után puha, plötty lett az uborka belseje. Évekkel ezelőtt vendégségben voltunk és felfedeztem az éppen érő kovászos uborkát,
  • 19:38 Citromos-mascarponekrémes torta 6-8 éve én sütöm a család születésnapi tortáit. Régen a csokitortát szerettük, most pedig inkább ezt a citromos-mascarponekrémes tortát. 
  • 19:02 Barackos-fahéjas kelt lepény Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is
  • 17:04 Kovászos uborkás gazpacho Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának felhasználásával. Ígérem, megé
  • 11:53 A legendás velős pirítós A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán kerül az asztalra, főleg man
  • 08:13 Édeskés-ropogós csemegeuborka egyszerű... Sokan kedvelik az édeskésebb ízű, berakott uborkákat, na ez a recept pontosan ilyen! Télen jó elővenni, és elcsemegézni belőle. Nálunk a rokonság kedvence, mindenki agyon dicséri,n a meg engem is, mert ugye én rakta
  • 07:11 Főzés nélküli "tökfőzelék" Nálam eddig ez a 2017-es év találmánya! Gyors, könnyű és egyszerű változat a tökfőzelékre. Nagyon üde és friss, pont amilyen az szezon első adag gyalult tökéhez passzol. A tetejét pirított hagymával szórtam me
  • 06:16 Martha Stewart kedvenc tonhalsalátája Alma és bazsalikom tonhalsalátában? Igen, a híres amerikai gasztroblogger, Martha Stewart igazán érti a dolgát, ráadásul ez egy rendkívül egyszerűen elkészíthető akár reggelire vagy vacsorára. Elkészítéséhez k
  • 05:18 Gyors zöld olívabogyós tészta Ha zöld olajbogyót és fokhagymát párolunk vajban, a végeredmény varázslatos lesz. Az olajbogyó felmelegszik és megpuhul, a fokhagyma pedig gazdag illatával átitatja a zsiradékot, így egy könnyű, ízletes tésztasz
  • 04:21 Darált hússal töltött cukkini A kertet elárasztotta a cukkini, gondoltam, meglepem a családot valamilyen töltött cukkini recepttel. De a neten keresgélve sehogy sem találtam kedvemre való receptet, így született meg ez a recept. A kis családomnak nag
  • 2025.07.05
  • 20:54 Brutus saláta Nagyon sok étterem étlapján szerepel a "brutus saláta". Gondoltam, kipróbálom itthon is, nagyon laktató és finom saláta!
  • 19:48 Sajtos tallér Bár igazi ropisütőhöz ma már csak piacokon vagy használtcikk boltokban lehet hozzájutni, a modern, elektromos ropisütők is nagyon sok lehetőséget kínálnak különböző sós és édes kekszek elkészítéséhez, érde
  • 18:47 Kínai savanyított cukkini Mostanában savanyítós hangulatban vagyok, és mi sem volt kézenfekvőbb, minthogy a cukkinit is bedobjam a mélyvízbe. Mivel keresem az új ízeket, eltértem a hagyományos fűszerektől, és így is nagyon finom!
  • 17:04 Tésztasaláta 2. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Színes tésztából nagyon mutatós, sajnos azt nekem ma nem sikerült beszereznem. Kukorica mellé lehet még beletenni zöldborsót is. Minél színesebb, annál szebb.
  • 11:48 Mézes–fehérborecetes sárgarépa Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 08:11 Sajtos csigaropogós Nemrég került elő ez a régi, még egyik főiskolás évfolyamtársam anyukájától származó recept - természetesen a család és a vendégek nagy örömére :-)
  • 07:40 Lecsós bab Mikibácsitól A lecsót szeretem, új variációkat kerestem. Ezen a módon bekerülhet a hó végi, olcsó kaják közé is. Amúgy masszív, kertásáshoz, kapáláshoz való étek.
  • 06:31 Rántott lazacszeletek A sütőben vagy serpenyőben sült lazac a szokásos elkészítési módok közé tartozik, mi azonban szerettünk volna kilépni a komfortzónánkból, és valami hasonlóan egyszerűt, de ugyanakkor észbontóan finom dolgot al
  • 05:20 Almás-kéksajtos kukoricasaláta Különleges ízvilág jellemzi ezt a kukoricasalátát, ajánlott minden ínyencnek, aki szeret a hagyományos fogásokon túl is kalandozni. A majonézes köretbe édes, mégis fanyar alma, valamint karakteres kéksajt került,
  • 04:10 Citromos álom Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sütés nélküli sütemény.
  • 2025.07.04
  • 20:49 Tejfölös zöldbableves gazdagon Imádom az őszt, az őszi zöldségeket és a jó házi "piacos" Csabai kolbászt. Gyakran készítek hasonló levest tejfölös habarás nélkül is... és szeretem variálni olyan "minestrone"-sra.:D
  • 19:57 Almaleves 5. -pudingos Szeretek kreatívkodni a konyhában, és új dolgokat kipróbálni. Így került sor erre a nagyon egyszerűen elkészíthető levesre is, amit bátran ajánlok mindenkinek, mert egyszerűen elronthatatlan, és hidegen is - melege
  • 18:47 Töltött cukkinihajók Egy korábbi főzésből megmaradt 2 darab cukkini. Ezt kezdtem vele.
  • 17:09 Kukoricás-virslis tésztasaláta Nyári kánikulában sokszor ilyesmit ebédelünk, mert se főzni, se a konyhában főni, de még meleget enni sincs nagy kedvem. Viszont hideg salátákat bármikor, szívesen.
  • 11:31 Pihe-puha barackos gombóc Ha nyár, akkor sárgabarack, ha sárgabarack, akkor barackos gombóc!
  • 08:30 Tökleves 2. Gyerekkori emlékeim között szerepelt ez az étel, Szegeden ettem először, és nagyon ízlett. Meleg nyári napokon kellemes étel.
  • 07:28 Omlós reszelt túrós sütemény Omlós, kakaós linzertészta és lágy túrótöltelék egyesül a tepsiben, hogy megalkossák minden idők legporhanyósabb süteményét. De nem is ez a legnagyszerűbb tulajdonsága a receptnek, hanem az, hogy a tésztát szó
  • 06:21 Bodzás-citromos francia palacsinta Annak ellenére, hogy a legtöbben csak szörpöt főzünk ilyenkor, a bodzaszezonban egy sor másik recept is adott, amelyek segítségével maximálisan kihasználhatjuk ezt a csodás, illatos virágot. Például az alábbi fran
  • 05:06 Gombás-spenótos spätzl Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 04:40 Cukkinis tócsni Biztos van ilyen recept máshol is, én nem láttam, direkt rákerestem, nehogy másolással vádoljanak, de nem találtam. Ezt csak saját kútfőből összedobtam, lehet máshogy is fűszerezni, de szerintem a cukkinihez legjobb
  • 2025.07.03
  • 21:05 Zöldbab-pite Melegen, hidegen egyaránt fogyaszthatjuk és könnyű elkészíteni.
  • 20:02 Zöldbabfőzelék pirított gombával Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 18:56 Szupergyors avokádókrémes spagetti Ez a legegyszerűbb, legkrémesebb avokádós tészta a világon, és egészen biztosan a kedvencetek lesz. Kevesebb, mint 20 perc alatt elkészül, és azonnal tálalható. Ez most egy vegán verzió, de ti nyugodtan reszelhettek
  • 16:51 Csokoládés-céklás sütemény csokimáz... A kertből a cékla ősszel jön ki a földből, ez kb. szeptember. Én nyáron, ahol sűrűnek látom, onnan kihúzogatom, és sütök belőle finom céklás sütit. Lányom hozta, egy újságban látta meg ezt a süteményt, há
  • 11:47 Klasszikus meggyes piskóta Valljuk be, jó piskótát sütni nem könnyű, biztosan azért, mert olyan egyszerűnek tűnik, pedig sok kis apró buktatója van. Ez a süti gyerekkorunk egyik kedvence, sőt még inkább a felmenőinkké. Tökéletes kombinác
  • 08:28 Spenótos omlett A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben megsütnek, a spenót pedig a táp
  • 07:20 Zöldséges rizs színesen A nagy nyári melegben jól esik minél több zöldséget enni, így most a sima rizs köretet is kicsit feldobtuk pár zöldséggel.
  • 06:12 Tökfőzelék kaprosan Ez egy családi recept, mi mindig így esszük a tökfőzeléket. Általában a sima tejföl helyett vegán tejfölt használunk, szuperül működik azzal is. Húsgolyóval vagy fasírttal szoktuk tálalni.
  • 05:38 Lecsós karaj Nyáron igazi sláger a lecsó, amit mi most karajjal párosítottunk. Ha elteszünk nyáron lecsót, akkor majd a hűvösebb napokon is könnyen tudunk ilyen húsételt készíteni.
  • 04:33 Meggyleves pudingporral A nyári melegben mindig jól esik egy kis hideg gyümölcsleves. Ennek apropóján készítem én is, van amikor fagyasztott meggyből, van hogy befőttből, de az igazán jól akkor esik, amikor frissen szedett gyümölcsből k
  • 2025.07.02
  • 21:02 Rántott patisszon remulád mártással Imádjuk a csillagtököt, más néven patisszont, főleg persze rántva, mert úgy az igazi! A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeke
  • 18:40 Olasz cukkinis tészta Ezt a receptem Olaszországban tanultam. Vendégségben ettem, és egyik kedvenc ételem lett. Isteni finom! Azt hozzá kell tennem, hogy az olaszok nem tesznek rá sajtot, én viszont imádom sajttal. Trappistát szoktam rátenni
  • 16:58 Citromsavval készített sárgabarack-lekv... A nagyi barnás színű lekvár receptjét fejlesztetem tovább, szalicil nélkül. Még soha sem romlott meg az eltelt 4 évben. Ebből a mennyiségből 15 üveg lekvárom szokott lenni. Aki sűrűbben szereti főzheti főzheti t
  • 11:30 Kapros vajbabfőzelék Párom mindig is rengeteget mesélt alföldi nagymamája kapros vajbabfőzelékéről, hogy az mennyire ízlett neki. Sokszor visszakérdeztem: biztos, hogy kapros volt? Biztos, hogy vajbab volt? Mert a kettőt nem tudtam együtt
  • 08:14 Tojásos cukkini-lecsó Egyik kedvenc nyári gyorsebédem, hol tökből, hol cukkiniből. Legközelebb kipróbálom padlizsánnal is. Van, aki pirospaprikát is tesz bele, de én így szeretem, ha a tojás megőrzi az eredeti színét. Bár sokan kenyér
  • 06:36 Egyszerű töltött tök Az egyik legnagyobb nyári kedvenc - ezúttal egy egyszerű, alapverzióban!
  • 04:31 Töltött cukkini darált hússal Fogyókúra alkalmával megpróbáltam még több zöldséget bevinni étrendembe a húsok mellé. Ez az egyik kedvencem :)
  • 2025.07.01
  • 19:41 Hagyományos finomfőzelék Turós Emil régi szakácskönyvéből származik a recept. Azt gondolom, ha igazán jó finomfőzeléket szeretnénk készíteni, csináljuk csak friss zöldségekből, és ne sajnáljuk az aprítási időt. Ha mégis gyorsfagyas
  • 11:36 Gombapaprikás tejmentesen A gombapaprikás az egyik legkedvesebb pörköltfélénk, hiszen pikk-pakk megfő, laktató és könnyen elkészíthető diétásan vagy épp mentesen is. Ezúttal egy tejmentes, vegán verziót készítettünk, amihez bulgurt tá
  • 08:19 Sültparadicsom-krémleves Trükkös paradicsomleves, hogy még finomabb legyen a végeredmény, a Philips turmixnak hála pedig még egyszerűbb a munka!
  • 07:21 Az igazi meggyes pite Nincs különösebb storyja. Szeretjük a meggyes pitét. Ennyi :)
  • 06:18 Sajtos cukkinigolyók Még szerencse, hogy az elvetett 10 cukkinimagból csak kettő kelt ki, és azok most ontják magukból a szebbnél szebb rudacskákat. Nincs mit tenni, folyamatosan új finomságokat kell kitalálnom, hogy ne unjon rá a család.
  • 05:17 Eredeti görög saláta Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ismerős nagymamája teljes mért
  • 04:09 Igazi strandos lángos Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem vagyok cukor és finomlisztpárti, de
  • 2025.06.30
  • 20:55 Málnadzsem - Málnalekvár 2. A napokban úgy megkívántam a málnadzsemet, és venni akartam, de elment a kedvem tőle, amint megláttam a boltba az árát. Akkor eszembe jutott, hogy egy ismerősünknek hatalmas málnása van, és vettem is tőle nagyon jó
  • 19:49 Mediterrán töltött cukkini egyszerűen Kiadós, egyszerű és gyors. Vasárnapi ebédre a családnak tökéletes választás lehet, ha nem akarsz sok időt eltölteni a konyhában. Mi nagyon szeretjük a cukkinit, számos formájában. 
  • 18:51 Rántott cukkini sütőben sütve Szeretjük a cukkinit, így most egy diétásabb rántott cukkinivel leptem meg magunkat. Petrezselymes krumplival és hamis majonézzel tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 g
  • 17:07 Könnyű és selymes zöldborsókrémleves Talán a legkedvesebb zöldségkrémleves számunkra a borsó - imádjuk, hogy olyan gyönyörű élénkzöld, hogy kevés alapanyagból is remekül elkészíthető, és hogy friss zöldfűszerekkel mennyire üdévé varázsolhat
  • 11:42 Zöldbab télire ahogy Iluska készíti Minden évben termesztek zöldbabot a kertben. Nem könyvből van a recept, ez az én sajátom. Mindig leszedek pár kilót, majd igyekszem berakni, annyira pontos mennyiséget nem tudok írni, mert én szemre és ízre szoktam ho

Nosalty - heti top

  • 1. Tepsis krumpli Ezzel a módszerrel az egyszerű köretet is változatossá tehetjuk. Készíthetjük csípősen, fokhagymával, rozmaringgal sőt szezámmaggal is nagyon finom, csak képzeletünk szabhat határokat. Az igazi újkrumplit alufóli
  • 2. Lajcsi szelet egyszerűen Nehéz a választás, ha valamilyen soklapos süteményt szeretnénk készíteni, hiszen annyi ilyen magyar recept létezik, hogy sosem érnénk a végére. Bár a legtöbbjük munka- és helyigényes, a Lajcsi szelet mindig egy j
  • 3. Citromos-mascarponekrémes torta 6-8 éve én sütöm a család születésnapi tortáit. Régen a csokitortát szerettük, most pedig inkább ezt a citromos-mascarponekrémes tortát. 
  • 4. Pihe-puha grízgaluska Hosszú időn keresztül én is csak kísérleteztem, hogy megalkossam a tökéletes grízgombócokat. Végül rájöttem 2 szabályra: 1. tojásonként mindig 3 csapott evőkanál búzadara szükséges (ha nagyon kicsi a tojás,
  • 5. Függetlenség napja szelet Nem ünnepeljük július 4-ét, de jó ürügy egy újabb mutatós finom krémes sütemény készítésére :). Kellemes, gyümölcsös ízvilág.
  • 6. Gyors túrós-gyümölcsös sütemény Nincs nagy sztorim :) Kolléganőm egy túrós-gyümölcsös süteményt szeretett volna készíteni, így beírta a google-ba ezeket a keresőszavakat. Az első találat ez a süti volt. Megkínált, és nagyon ízlett. (A recept
  • 7. Rocky road süti Egy igazi kalóriabomba bulikaját hoztunk nektek, egyenesen az Egyesült Államokból - mert hát hol máshol jutna az emberek eszébe ilyen "mindent bele" édességet készíteni?! A szomorú valóság viszont az, hogy isteni s
  • 8. Hamis mézes szelet Gyorsan elkészíthető sütemény. Nagy kedvenc a családi és baráti körben. Azért kapta a hamis mézes szeletet, mert mézet ugyan nem tartalmaz, de ízvilágban nagyon hasonlít egy olyan édességre, amit „Mézes szívk
  • 9. Nyárias újkrumplifőzelék Az újburgonyaszezon leghagyományosabb, mégis egyik leglaktatóbb fogása a krumplifőzelék. Ha még nem próbáltad ezt az ízvilágot, mindenképp teszteld le, hiszen a kapor és a joghurt párosa gyorsan meggyőz majd a nyá
  • 10. Klasszikus bruschetta Az olaszok nemzeti étele, amit mi is bármikor elkészíthetünk 10 perc alatt! Friss nyári falatok, amiből sosem elég! :)
  • 11. Retró strandos lángos A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit soha nem fogunk elfelejteni, akko
  • 12. Barackos-fahéjas kelt lepény Eredetileg túrós lepényt akartam sütni, de mivel nem volt itthon túró (elfelejtettem, hogy felfaltuk túrós tésztának:)), meggyet pedig nem volt kedvem magozni, így a sárgabarackra esett a választás. Először én is
  • 13. Kovászos uborka kenyér-és lisztmentesen Sokáig én is kenyérrel csináltam. És mérgelődtem, mert akármit csináltam, egy idő után puha, plötty lett az uborka belseje. Évekkel ezelőtt vendégségben voltunk és felfedeztem az éppen érő kovászos uborkát,
  • 14. Károlyi saláta Kedvenceim közé tartozik ez a saláta. Az eredeti salátában ugyan nincs alma, de én tettem bele, mert nagyon jó ízt ad neki. Évek óta így készítem.
  • 15. Gánica Az egyik kedvenc krumplis ételem! Elkészítésekor, eddig már két fakanalat törtem el. Ezt az ételt felénk Gánicának is hívják!
  • 16. Tradicionális töltött paprika Ahogyan a bemutatkozó szövegemben is leírtam, mi szeretjük a tradícionális magyar konyhát, erre remek példa ez az étel, ami szerintem a férfinép kedvence.
  • 17. Egyszerű meggyes pite Nagymamám egyik bevált vendégváró receptje. Egyszerű, és nagyon finom.
  • 18. Ayran házilag A nagy melegre való tekintettel úgy gondoltam, gyorsan megismertetjük az Ayrant azokkal, akik még eddig nem ittak volna ilyet. Ez egy hagyományos török hideg, hűsítő, jólesően sós-savanykás innivaló. Ha megfelelő
  • 19. Túrós-barackos charlotte Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy
  • 20. Tejszínes-cukkinis tészta A hozzávalók mindig vannak a hűtőmben. Ez egy alapétel nálunk. Szoktam variálni, hússal, vagy csak carbonarasan, más zöldséggel, pl. spenót, kukorica, répa, és mindig nagyon nagy siker!