- 1. Fóliában sült töltött fasírttekercs (Nosalty) Nagyon-nagyon kiadós, laktató étel. Többféleképpen tálalhatjuk pl: a megszokott meleg köreteken kívül friss, zöld salátával. Teljesen hidegen, vékonyan felszeletelve hidegtálak tartalmas és látványos kiegészít
- 2. Burgonyafánk egyszerűen (Nosalty) Ezt a burgonyafánkot akkor készítem, amikor valami sós, puha és házias finomságra vágyunk, egy főzelék vagy gulyásleves mellé. Igazi nagymamás recept, ami mindig elfogy mielőtt kihűlne!!! :-)))
- 3. Vadas krumpligombóccal (Nosalty) A vadas nálunk kizárólag krumpligombóccal készül, mert ezt a kislányom nagyon szereti.
- 4. Mutatós körtés sütemény (Nosalty) Ha szép gyümölcsre gondolunk, nem biztos, hogy a körte az, ami elsőre eszünkbe jut, pedig egy kis kreativitással nagyon csinos kis süteményeket tudunk alkotni belőle. Lágy, mégis karakteres íze miatt tökéletesen pas
- 5. Sütőtökös golyó (Nosalty) Ismét egy nagyon finom golyó, ami még ősszel készült, ha valaki elkezd golyózni, nagyon nehéz abbahagyni :)
- 6. Sütőben sült olasz fasírt marinara sz (Nosalty) Az olasz fasírt olyan, mint egy óriási húsgombóc, amit kívül-belül marinara szósszal és sok sajttal töltenek meg. Itt nyugodtan eltekinthetünk az apró húsgombócok gyúrásától, helyette formázzuk a tölteléket c
- 7. Gombás csirkemájpörkölt (Nosalty) Én a sót, az ételízesítőt mindig a végén adom hozzá, így a csirkemáj nem keményedik meg sosem, mindig puha, omlós marad!! Cayenne borsot az íze kedvéért teszek hozzá, én nagyon szeretem a fűszereket és használ
- 8. Harapnivaló fasírt (Nosalty) Ez a fasírt derült égből érkezett hozzánk, a húsgolyók világnapja után. Mindegy, hogy pogácsa, golyó vagy vagdalt formájában, hogy olajban, zsírban vagy sütőben sütjük, a fasírozott minden hétvégén elfér az
- 9. Csorbaleves húsgombóccal (Nosalty) A csorba számos balkáni, közel- és közép-keleti országban jelent valamilyen levest, míg Erdélyben egy konkrét, ciberével savanyított gombóclevest neveznek így, ez a ciorbă de perișoare. Az erdélyi csorbába jellem