- 1. Lekvárral kevert mákos szelet (Nosalty) Aki csak mákosat tervez készíteni, annak ajánlom ezt a puha tésztájú, mák és házi fekete ribizlis lekvárral kevert hagyományos, mégis különleges és ellenállhatatlan ízvilágú réteges csodát. Ezt ha valaki fels
- 2. Toszkán göngyölt hús (Nosalty) Eredetileg karácsonyra néztem ki ezt a receptet, de kimaradt a menüből, így most húsvétkor vetem be. Szuper egyszerű összeállítani, és a sütő elvégzi a munka nagyját!
- 3. Raffaello-szelet (Nosalty) Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!
- 4. Aranyropogós sült kacsa - egészben süt... (Nosalty) Ha igazán ünnepi főételt szeretnél az asztalra tenni, ez a ropogós sült kacsa tökéletes választás. A bőre aranybarna és pörcös lesz, a húsa pedig szaftos és omlós. A titok: egy gyors forrázás, alapos szárítá
- 5. Ropogós-bundás banán (Nosalty) Elkészítettünk nektek egy egyszerű és aránylag gyors bundás banánt, amit a kínai büfékből már ismerhettek. Reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló!
- 6. Narancsmázas-szezámmagos csirkefalatok (Nosalty) Ez az ázsiai jellegű narancsmázas-szezámmagos csirke szinte függőséget okoz: nemcsak az édes, savanyú és sós ízek tökéletes harmóniája, hanem a durván ropogós textúra miatt is, amit úgy érünk el, hogy duplán
- 7. Sonkás-sajtos pulykatekercs (Nosalty) Gyors, egyszerű, mégis különleges hétvégi ebéd vagy vendégváró. Újramelegítve is nagyon finom!
- 8. Tejfölös csirkepaprikás (Nosalty) Legfinomabb házi nokedlivel, de a tészta sokkal egyszerűbb és gyorsabb.
- 9. Karácsonyi gombaleves (Nosalty) Nyáron Bükkszentkereszt környékén gyűjtöttünk gyógynövényt, és egy hidegebb, esősebb napon a Privát Fogadóba tértünk be ebédelni. Levesre vágytunk, és miután felfedeztük, hogy az étlapon állandó szereplő
- 10. Pirítottgombás-rizottó (Nosalty) A rizottó az egyik legjobb és legegyszerűbb olasz eredetű rizsétel. Készíthetjük bármilyen zöldséggel vagy hússal; ezernyi íz és kombináció létezik. Én most gombával készítettem, mert volt még itthon pár sz