- 1. Pikáns tarjaragu serpenyőből (Nosalty) Ez a recept nálunk a gyors, de mégis házias ízeket idéző ebédek sztárja. A tarja omlósra sül, a fűszerek pedig tökéletesen átjárják. Bármilyen körettel, vagy épp egy szelet puha kenyérrel tunkolva egyszerűen m
- 2. "Túróvarázs" palacsinta (Nosalty) A hétvégi ebédek sztárja, egy igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból! Igen, ez a túrós palacsinta! Most barnított vajjal, sárgabarackkal és selymes vaníliaöntettel készítettük el!
- 3. Egyszerű avokádókrém (Nosalty) Kb. 20 évvel ezelőtt ettem először. Azóta, ha tehetem vendégvárónak, családi hidegtálas vacsorára szívesen készítem el.
- 4. Palacsintatorta vaníliás-szedres túrók... (Nosalty) Saját ötlet ez a palacsintatorta, és még olyan sokba sem kerül. A vaníliás krémtúróval töltve, na meg benne a szeder, valami isteni ízorgia..... :-))))
- 5. Zsírban sült hagymás csirkemáj (Nosalty) Ez az egyik legfinomabb kence kenyérre, amit valaha ettem! Baráti társaságból származik a recept, kézről kézre járt. Egyszerű elkészíteni, és sokáig eláll. Remek reggelire, összejövetelekre, de egy csinos csatos
- 6. Mogyoróvajas quinoagolyók (Nosalty) A Nosalty és a Bock közös receptversenyére készítettem ezt az édességet. A családomban nagy sikert aratott. Nagyon kapós, ezért dupla adaggal készülök legközelebb. Ha tartjuk a 15 grammos mennyiségeket, kb. 25 db g
- 7. Erdélyi lucskos káposzta ahogy Glaser k (Nosalty) A levest megszórhatjuk friss, apróra vágott kaporral, és ízesíthetjük 1-2 ek ecettel is. Friss, fehér kenyérrel tálaljuk.
- 8. Holstein szelet (Nosalty) "Retro KAJA"
- 9. Szilvásgombóc a Kékfestő Konyhából (Nosalty) Szilvaszezonban elengedhetetlen, hogy ne csináljunk szilvásgombócot. Húsos levesek mellé kiváló második fogás. Ebből a receptből 10 db giga gombóc jött ki, mert elég nagy szilvákat találtam, de minél kisebbek a sz
- 10. La coquiflette, a csőben sült, francia s... (Nosalty) Hallottatok már a coquiflette-ről (ejtsd: kokiflet)? Ez egy francia, csőben sült tésztaétel húsos szalonnával és reblochon-nal, ami a camembert-hez hasonló, lágy és krémes, tehéntejből készült sajtféle. Kényezte