- 1. Krémes fokhagymamártás pár perc alatt ... (Nosalty) Gyerekkorunk egyik legfinomabb vasárnapi íze volt: a gőzölgő húsleves után a főtt hús mellé mindig járt valamilyen szósz – és a fokhagymás volt az egyik legkedveltebb. Ez a krémes, modern változat a hagyományoka
- 2. Karaj savanyú káposztával sütve, tepsi... (Nosalty) A piacom ihlette ezt a remekre sikerült ételt: Balázs mesélte, hogy a trágyahordáskor tepsiben sütöttek savanyú káposztát krumplival és szalonnával. Természetesen a káposztát ő termelte és savanyította, én is a
- 3. Márton-napi kifli (Nosalty) Bevallom, korábban Márton-napi kiflit még nem ettem, de nem is kerestem ilyen receptet. Gyűjtésem alapján mindenki más töltelékkel és tésztával készíti. A legtöbb esetben élesztős és lekváros, úgyhogy nálam is
- 4. Pikáns vadasmártás szarvassal (Nosalty) A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a sok friss zöldségtől tele van
- 5. Óriás piskótatallér (Nosalty) Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen figyelemreméltó tulajdonsága, emellett bor
- 6. Párolt fehérkáposzta (Nosalty) Fehér vagy lilakáposzta, nekünk teljesen mindegy, mindkettőt nagyon szeretjük párolva.
- 7. Bakonyi sertéstokány - szaftos, tejföl (Nosalty) Ha van étel, ami illatozó nosztalgiát hoz a konyhába, az a bakonyi sertéstokány. A Bakony erdeinek neve nem véletlenül forrt össze ezzel a szaftos, gombás, paprikás ragúval: ez az étel maga a magyar erdők zamatát id
- 8. Házi kacsatepertő sütése és vacsora (Nosalty) A tepertő finom csemege. A zsír pedig kiváló sütéshez, főzéshez, de zsíros kenyérnek sem rossz hagymával, pirospaprikával.
- 9. Muffin alaprecept 4. (Nosalty) Ez az alaprecept az egyetlen, ami nekem bevált. Rengeteg muffinrecepttel megpróbálkoztam már, de vagy nem vált le a már megsült muffin a muffinpapírról, vagy összeesett, vagy csak egyszerűen nem olyan íze volt, amit é
- 10. Téli orjaleves lassú tűzön főzve (Nosalty) Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is érdemes megfőzni.