Téma: Recept - napi top

  • 1. Sült csirkecombfilé korongburgonyával (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 2. Szupergyors eperdzsem (Nosalty) Lekvárt főzni jó. Legalább olyan jó, mint kenyeret sütni, meg joghurtot erjeszteni - fene tudja, biztos a műkaják iránti útálatom egyik jele a "csinálj minél több mindent magad" dolog. De a lekvárfőzéshez sajnos s
  • 3. Cseresznyés vajas piskóta (Nosalty) Itt a cseresznyeszezon. Ha valaki gyors, finom, egyszerű és gyümölcsös édességre vágyik.....
  • 4. Vaníliakrémmel töltött fánk (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 5. Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmari... (Nosalty) Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.
  • 6. Klasszikus magyar gulyásleves (Nosalty) A klasszikus marhagulyás az az étel, amit minden nap meg tudnék enni. Ha csak rágondolok, rögtön megkívánom. Főzni is nagyszerű, mert folyamatosan változik az íze, és izgalmas mindig utána fűszerezni, hogy a végén
  • 7. Igazi chili con carne (Nosalty) Amiről mindenki azt hiszi, hogy mexikói, valójában egy olyan étel, ami az Egyesült Àllamok déli államaiból szivárgott át Mexikóba, majd ott tökéletesedett az XIX. század derekán. Sokáig nem jutottam jó recepthez
  • 8. Naan - élesztőmentes változat (Nosalty) Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerű

Téma: Recept - friss

  • 20:44 Naan - élesztőmentes változat (Nosalty) Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerű
  • 18:44 Igazi chili con carne (Nosalty) Amiről mindenki azt hiszi, hogy mexikói, valójában egy olyan étel, ami az Egyesült Àllamok déli államaiból szivárgott át Mexikóba, majd ott tökéletesedett az XIX. század derekán. Sokáig nem jutottam jó recepthez
  • 16:35 Klasszikus magyar gulyásleves (Nosalty) A klasszikus marhagulyás az az étel, amit minden nap meg tudnék enni. Ha csak rágondolok, rögtön megkívánom. Főzni is nagyszerű, mert folyamatosan változik az íze, és izgalmas mindig utána fűszerezni, hogy a végén
  • 11:45 Bazsalikomos tejszínes csirkemell rozmari... (Nosalty) Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. A burgonyával kezdem az elkészítést, amíg sül a sütőben, addig elkészül a csirke. Friss bazsalikommal és rozmaringgal ízesítve nagyszerű étel kerekedett belőle.
  • 07:31 Vaníliakrémmel töltött fánk (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 06:35 Cseresznyés vajas piskóta (Nosalty) Itt a cseresznyeszezon. Ha valaki gyors, finom, egyszerű és gyümölcsös édességre vágyik.....
  • 05:34 Sült csirkecombfilé korongburgonyával (Nosalty) Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 2025.05.26
  • 21:09 Szupergyors eperdzsem (Nosalty) Lekvárt főzni jó. Legalább olyan jó, mint kenyeret sütni, meg joghurtot erjeszteni - fene tudja, biztos a műkaják iránti útálatom egyik jele a "csinálj minél több mindent magad" dolog. De a lekvárfőzéshez sajnos s
  • 19:57 Könnyű citromos darafelfújt (Nosalty) Pár kanál baracklekvárral még istenibbé varázsolhatjuk ezt a könnyed darafelfújtat!
  • 18:55 Bodzaszirup télire (Nosalty) Nálunk még csak bimbózik a bodza, amint a fotón is látható, ezért a tavalyi szirupomat fotóztam le. Mire nálunk kinyílik, tőlünk nyugatabbra már el is virágzik, így elkéstem volna a recepttel. Ennek a mennyiségnek
  • 16:36 Csípős csalántészta tavaszi zöldsége... (Nosalty) Amikor ez a recept eszembe jutott, belegondoltam, hogy milyen humoros lenne, ha a csalántészta tényleg csípős lenne. Persze nem a csalántól, hanem a hozzá készített szósztól. Ami nem is annyira szósz, inkább egy hars
  • 11:43 Cukormentes pohárkrém, szamócás zselé... (Nosalty) Ezek a kis sajttorta-pohárkrémek a legjobb desszertek bulikra, rendezvényekre, piknikekre és vacsora utáni finomságoknak. Elkészítésük és szervírozásuk egyszerű és praktikus. Mindenki szeretni fogja őket, föleg, h
  • 08:30 Epres piskóta (Nosalty) Sokkal kevesebb munka, mint a gyümölcstorta, mégis legalább olyan finom. Nem túl édes, de fokozható porcukorral, pudinggal.
  • 07:20 KFC-s amerikai káposztasaláta (Nosalty) Nagy kedvencem a KFC-ben kapható amerikai káposztasaláta, amit coleslaw-nak hívnak. Több receptet kipróbáltam és erre mondtam azt végre, hogy ez tényleg olyan. :) Úgy látszik a tárkonyecet a titkos hozzávaló ami ann
  • 06:08 Hideg eperleves mandulás túróbonbonokka... (Nosalty) A legújabb Árpi keni-vágja epizódban Pikács Árpi egy üdítő, könnyed eperlevessel lepett meg minket, amit pirított mandulába forgatott túróbonbonokkal tálalt. A leves elkészítése egyáltalán nem nehéz, ugyanakko
  • 05:30 Olasz csalánleves tésztával (Nosalty) Az olasz zuppa ortiche egy rusztikus, csalánlevelekkel főzött, tésztával laktatóvá tett leves. Tavasz végén érdemes elkészíteni, ha valami igazán különlegesre, mégis egyszerűre vágyunk.
  • 04:28 Édes borsóleves galuskával (Nosalty) Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is
  • 2025.05.25
  • 21:03 Joghurtos muffin (Nosalty) Egy ismerősöm receptjét alakitottam át az én izlésemre :).
  • 16:55 Egyszerű pudingos eperleves (Nosalty) Az egész család szereti ezt a levest. Nagyon könnyű az elkészítése, és gyorsan elkészül. Hidegen és melegen is finom.
  • 11:44 Hagymás sültbrokkoli-krémleves (Nosalty) Krémlevest készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, a végeredményen azonban sokat dob, ha a fő alapanyagot (jelen esetben a brokkolit) előtte sütőben előpirítjuk!
  • 07:32 Epres-pudingos csoda (Nosalty) Végre tavaszodik, ezért valami gyümölcsösre vágytam. Eper nagy kedvenc, ezért készült ő, de kötelező mindenkinek kipróbálni. Nagyon finom.?
  • 06:19 Epres charlotte - Eperbomba 2. (Nosalty) Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)
  • 05:15 Málnás-tejfölkrémes piskótatekercs (Nosalty) Egyszerű, de nagyszerű könnyű piskótatekercs, bármikor bárhogy :). Lehet más gyümölccsel is készíteni, akár eperrel, áfonyával, barackkal, éppen minek van szezonja.
  • 04:10 Epres torta sütés nélkül (Nosalty) Az ötéves unokám szülinapi tortája készítésekor megmaradt néhány alapanyag. Finom, könnyű süti készült belőle.
  • 2025.05.24
  • 20:56 Pudingos-tejfölös szelet Gizitől (Nosalty) Mentsd el a receptet, és készítsd el hétvégén a családnak!
  • 18:42 Nagyi kolbászos pogácsája (Nosalty) Szuper sörkorcsolya, meglepetéssel a közepén! :) Friss, puha pogácsa, kolbászkarikákkal töltve!
  • 16:43 Rántott máj hagymás tört burgonyával (Nosalty) Májat és belsőségeket nem mindenki eszik, de aki igen, az imádja. Családunkban senki sem szereti, így nagyon megörültem a felkérésnek, hogy a heti cikkembe a májról írjak. Magam miatt ugyanis sosem sütöttem volna,
  • 11:31 Epres mille-feuille házilag (Nosalty) A klasszikus francia mille-feuille több réteg ropogós tésztából, lágy vaníliakrémből és friss gyümölcsből áll, elsőre pedig egy végtelenül bonyolult, pepecselős és precíz süteménynek mutatja magát. Aggodalo
  • 08:26 Eredeti Dobos-torta (Nosalty) A párom mindig valamilyen csokoládés tortát kér a születésnapjára. Tavaly Lúdláb tortája volt, az idei kívánsága pedig a Dobos-tortára esett. És ha már én magam készítem el, akkor adjunk is a minőségre, ne le
  • 07:30 Bögrés kakaós vagy kakaótlan (Nosalty) Már nem tudom, hol találtam a receptet, szerintem valahol a neten, de amióta megtaláltam, lecseréltem régi kevert süti receptemet erre. Nagyon könnyű tésztája van, és jól eláll.
  • 06:19 Mákos guba egyszerűen Tündértől (Nosalty) Sokáig keresgettem, míg ezt az egyszerű mákos guba receptet megtaláltam. Nagyon sok variánsa van, de én az alapreceptet kerestem. Ezt már ízlés szerint mindenki variálhatja, a darált diótól kezdve a lekvárig, bármi
  • 05:22 Hédi kedvence (Nosalty) Ha megsütitek, tegyetek a piskótatekercsbe bővebben lekvárt, attól lesz finom, és a szeletelésnél is jobban látszódik. Amikor a tekercseket a krémre teszitek, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé lapo
  • 04:24 Legfinomabb bodzaszörp (Nosalty) A bodzavirágzás a legszebb tavaszzáró esemény: a bokrok illatát messzire viszi a szél, és ekkor már csak a pár nap múlva kész bodzaszörp körül jár az eszünk! Mert bodzából szörpöt készíteni minden évben kö
  • 2025.05.23
  • 21:02 Szaftos tojáspörkölt óriásgaluskával (Nosalty) A húsmentes pörköltek leglaktatóbbika tojásból készül, nem is csoda hát, ha egy kis adag is elég már belőle ahhoz, hogy ne korogjon tovább az a gyomor. Tálaljuk galuskával, már csak hecc gyanánt is, hogy még töb
  • 19:53 Kacsamelles pho leves egyszerűen (Nosalty) Aki nem evett volna még pho-t, annak érdemes kipróbálnia, mivel rendkívül egészséges, és szinte gyerekjáték elkészíteni ezt az ízekben gazdag, pikáns vietnámi levest.
  • 18:52 Klasszikus minestrone leves (Nosalty) Elképesztően tartalmas leves, és aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem!
  • 11:53 Ostoros kalács (Nosalty) Sokszor találkoztunk már az ostoros kalács elnevezéssel, ami elsőre egy sima fonott kalácsnak tűnhet, pedig nem. Az ostoros kalács vagy más néven ostoros rétes az Alföld északi részéről ered. Itt a régmúlt időkb
  • 08:12 Menzás piskóta igazi csokiöntettel (Nosalty) Ez az a desszert, ami a mai napig megtalálható az iskolai menzán. Szerettük és gyűlöltük is egyszerre, mégis nosztalgikusan gondolunk vissza rá. Készítsétek el most a legjobb formában, csokiszósszal! Tehettem volna
  • 07:07 Epres vargabéles (Nosalty) Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus kiegészítő párja a friss bo
  • 06:30 Olasz tejberizspite (Nosalty) Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami egy krémes, vaníliás, a riz
  • 04:22 Amerikai rántott csirkecomb (Nosalty) A rántott csirkét nem tudjuk megunni, ez a csudaropogós verzió az amerikai délről pedig egyből az új kedvencünk lett! Szószba tunkolva vagy remuláddal kínálva is szuper, de akár zsemlébe is tölthetjük, mennyei sze
  • 2025.05.22
  • 19:36 Kukoricás-tejszínes csirkemell (Nosalty) Már napok óta kívántam egy csirkemelles-tejszínes-kukoricás ragut, de nem találtam olyan receptet, ami megfogott volna. A hozzávalók túl ízetlennek hangoztak, ezért úgy döntöttem, hogy füstölt krémsajtot teszek b
  • 19:06 Paprikás krumpli bográcsban (Nosalty) A paprikás ételek megszületésének elengedhetetlen előfeltétele volt a fűszerpaprika megjelenése a magyarországi konyhákban. A paprikás hús kifejezés először a szegedi piarista rendház rektorának, Klotz Bálintnak
  • 11:38 Villámgyors ázsiai uborkasaláta - roppa... (Nosalty) Ha valami igazán frissítő, mégis ütős ízélményre vágysz, próbáld ki ezt a roppanós, fűszeres, ázsiai uborkasalátát! A ropogós uborkadarabok szójaszószban, rizsecetben, gyömbérben, fokhagymában és csípős c
  • 08:22 Sós-ecetes burgonyakrémleves krumplihéj... (Nosalty) Sós-ecetes burgonyachips ihlette ezt a kiadós burgonyakrémlevest, mely a vadiúj kedvenced lesz. A legtöbb burgonyaleves tejszínből vagy sajtból nyeri gazdagságát, ez a változat viszont a fehér babkonzervtől és az (op
  • 07:10 Virslis-sajtos falat (Nosalty) Ha sajtos falatkára vágynánk, vagy éppen hirtelen vendégek érkeztek, de nincs otthon leveles tésztánk, akkor itt egy szuper recept.
  • 06:06 Mediterrán zöldbableves (Nosalty) Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
  • 05:11 Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója (Nosalty) A shakshukát ahány ház, annyiféleképpen készítik. Én ezt a verziót kóstoltam először, és egyből teljesen beleszerettem. Eredetileg Tunéziából származik, innen került a Közel-Keletre, ahol leginkább reggelire f
  • 04:34 Krumplis pogácsa (Nosalty) Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.
  • 2025.05.21
  • 20:44 Kötbullar, a legfinomabb svéd húsgolyó... (Nosalty) Nem véletlenül terjedt el világszerte a svédek híres húsgolyója, a kötbullar, hiszen egy remekül fűszerezett, remek állagú húsételről van szó. A gombócokat ízben és állagban is remekül kiegészítik hagyomány
  • 19:48 Epres bodzaszörp (Nosalty) Ennek a szörpnek  az elkészítéséhez szintén egy újság gasztro melléklete adta az ötletet. Természetesen ezt sem pont úgy készítettem el, ahogy le volt írva. Átgondoltam, és annak alapján, egy valóban nagyon fin
  • 19:10 Egyszerű tepsis hús (Nosalty) Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
  • 16:37 Bodzaszörp 2. (Nosalty) A bodzavirág szezonjában 2 – 3 naponta készítem a friss szörpöt. Ha nincs elég mézem, cukorral én is, mint Ze(n)derta. Hát, nem mosom meg a bodzavirágot! Tutti helyen szedem persze én is, úttól és permetezéstől
  • 11:43 Francia omlett egy kis csavarral (Nosalty) Aki még soha nem dolgozott éttermi konyhán, az sürgősen nézze végig az FX saját gyártású sorozatát, a The Bear-t, azaz A Mackót. A történet röviden: Carmy (Jeremy Allen White), egy fiatal séf, aki visszatér szül
  • 08:16 Epres krémes házilag (Nosalty) A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. Az alábbi epres változat hars
  • 07:15 Gesztenyés-mascarponés pohárkrém (Nosalty) Egy egyszerű, szuper krémes és ízekben gazdag pohárkrémet hoztunk, amiben a gesztenye kapta az abszolút főszerepet. Ráadásul teljesen cukormentes is, így bűntudat nélkül kanalazhatjuk! Hétvégi desszertnek és ünne
  • 06:11 Puncskrémes márványos kocka meggyel (Nosalty) Ez a rózsaszínszínű krém, a márványos tésztán és a megbújó meggyszemeken szerintem jól mutat!! Igazi krémes nyalánkság, amit mindenki előszeretettel fogyaszt...legalábbis mi így tettünk!! :-)))
  • 05:35 Hamis húsleves főzőtökből (Nosalty) Tökfőzelék vagy más tökből készült étel főzésekor a főzőtök kikapart bele legtöbbször a szemetesben végzi. Pedig micsoda ízeket dobunk így ki: a legfinomabb zöldséglevest ugyanis ebből lehet készíteni! A sz
  • 04:26 Klasszikus Jókai-bableves – a Gundel-f (Nosalty) Az alábbi leves Gundel Károly 1934-es Kis magyar szakácskönyve alapján készült, amely a Jókai-bableves egyik legkorábbi és legautentikusabb írásos receptúráját tartalmazza. Ez a változat Jókai Mór ízlését köv
  • 2025.05.20
  • 20:04 Lucskos káposzta (Nosalty) A lucskos káposzta fantasztikusan finom eledel, de rettentő rossz a PR-ja. Hogy lehet egy ételnek „lucskos” a neve? Ha „mennyei káposztának” hívnánk, mindenki szeretné, így meg csak fintorognak tőle – pedig ér
  • 18:56 Málnás-csokoládés sült zabkása (Nosalty) Amikor megláttuk Tiktokon ezt a trendi "baked oats" receptet, rögtön arra gondoltunk, hogy ebből kötelezően készítenünk kell saját verziót is. Sokan ódzkodnak a zabtól, de ez most egy remek lehetőség, hogy megkedvel
  • 16:50 Hamis carbonara spagetti (Nosalty) A gyors ebédek utáni kutatás egy újabb állomása. Valóban igen gyors és egyszerű finomságról van szó, hiszen "néhány perc" az elkészítése. Csak legyen otthon minden, ami szükséges hozzá. Ezek közül is a legfon
  • 11:35 Diós kosárka (Nosalty) Már régóta vágytunk enni valami hagyományos nagyi-féle sütit, ez sült ki belőle. Engem személy szerint egyébként gyermekkorom nagy, vidéki lagzijainak ízeire is emlékeztet :). A receptet ebben a könyvben találtam.
  • 08:22 Magyaros juhtúrós körözött (Nosalty) Az egyik legnépszerűbb magyar reggeli krém, amit most egy kis juhtúróval dobtunk fel.
  • 07:16 Lasagne eredeti olasz recept alapján (Nosalty) Lasagne. Egy örök klasszikus. Olasz éttermektől kezdve már egészen a multik polcain mirelitként sorakozva, mindenhol láthatjuk és kóstolhatjuk, de a legjobb, ha magunk készítjük el. Ez egy laktató, családi recept. N
  • 06:17 Boci szelet 2. (Nosalty) Nagyon finom túrós süti.
  • 05:12 Torta della nonna (Nosalty) A "nagymama tortája" egy tipikus toszkán édesség, mely Guido Samorini nevéhez fűződik. Néhány vendég megelégelte a régió igen gyér és unalmas desszertkínálatát, s valami újdonság megkreálására kérte a firen
  • 04:11 Pirított gombás-paradicsomos spagetti (Nosalty) Ha maradt egy kevés tésztád, kapj elő egy paradicsomkonzervet a spájzból és pár szem gombát a hűtőből és turbózd fel a maradékot!
  • 2025.05.19
  • 20:55 Eperdzsem, eperlekvár (Nosalty) Ahány ház, annyi szokás, sokféleképpen el lehet készíteni az eperdzsemet vagy eperlekvárt. Én a következő módon készítem. A videót a youtube-csatornámon láthatod a receptről.
  • 19:52 Tavaszi káposztasaláta (Nosalty) Ezt a könnyű tavaszi salátát Apukámtól tanultam. Nagyon szeretjük. :) Hűtőben befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk mindig hamarabb elfogy. :) További képek itt.
  • 18:45 Zöldborsóleves 3. galuskával (Nosalty) Én mindig  tartok  zöldborsót a mélyhűtőben. Azon kívül, hogy a gyerekek lila pukliját kiválóan lehet vele hűteni, gyorsan készíthetünk belőle egy könnyű levest nehezebb főételek elé.
  • 16:45 Kefires-kakaós kocka (Nosalty) Alighanem a világ legegyszerűbb süteménye. Egy tál, no botmixer, no tojás habosra keverése, no para. Zutty bele mindent, aztán kikeverni. És a végeredmény egy ruganyos, könnyed, szaftos, egyszerű kakaós sütemény, a
  • 11:54 Gyors káposztás kocka (Nosalty) ’Régen utáltuk, ma kedveljük’ fogások léteznek, és az idő előrehaladtával egyre több ilyenbe futunk bele. Ha valaha nem szeretted adj egy esélyt a káposztás tésztának, érdemes, meglátod!
  • 08:36 Palacsinta ahogy Katharosz készíti (Nosalty) Én kezdő háziasszony voltam, amikor megtanultam a palacsinta készítését, ezzel a módszerrel nekem még soha nem volt csomós, nem is ragadt le, és persze nagyon finomak lesznek a palacsinták.
  • 07:33 Csokifagyi házilag (Nosalty) Rekkenő hőség volt az idén, és én ettem volna valami finomat. :)  Sajnos nincs fagylaltkészítőgépem, ezért addig kísérleteztem, míg nem sikerül, nagyon finom, lágy, igazi csokoládéfagylaltot készítenem.  Ha e
  • 06:22 Lemon pasta (Nosalty) A Veganuár alkalmából egy vegán, könnyed receptet szerettem volna készíteni. Így esett a választás a citromos tésztára, amelynek frissítősen savanykás íze teljes erővel indítja be a januárunkat.
  • 05:10 Szaftos paradicsomos tészta (Nosalty) Gyors tészta, ami kicsit száraz, megmaradt aglio e olioból a legjobb!
  • 04:07 Matchás-epres torta sütés nélkül (Nosalty) Matchaimádó lányom szülinapjára készült ez a csodaszép torta, ami úgy gondolom másoknak is nagy kedvence lehet, úgyhogy érdemes lesz kipróbálni az idei eperszezonban!
  • 2025.05.18
  • 20:58 Mézes-mustáros sült oldalas (Nosalty) Annyira finom, hogy alig bírtam abbahagyni az evését! Az alatt lévő összegyűlt zsiradék másnap kenyérre kenve, lilahagymával is valami mennyei!
  • 20:00 Ízletes vadasmarha (Nosalty) A vadasmártás egy kifejezetten komplex étel, mivel számos hozzávalóból áll. Azonban a megfelelő arányokat használva, egy hihetetlenül illatos, kellemesen testes, mégis lágy mártást készíthetünk, amivel garantál
  • 18:54 Sertésborda Budapest módra Gabystól (Nosalty) Mostanában a méltatlanul elfeledett régi főztjeimet szedem sorba. Ez is közéjük tartozik. Bár állni kell mellette, de mivel a hozzávalókat adagolni kell, közben keverek-kavarok, észre se veszem, mennyi idő telt el a
  • 16:53 Házi francia krémes Héditől (Nosalty) Kapitán Mária 1941-es kiadású 50 ebéd című szakácskönyvében található krémes recept alapján készítettem el a sajátomat, kevés módosítással.
  • 11:40 Mustáros-fűszeres pácolt tarja (Nosalty) Akár grillen, akár otthon a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé.   
  • 08:24 Házi csokifagylalt - fagyigép nélkül (Nosalty) Az ember sokszor megretten a házi fagylaltkészítés hallatán, hiszen egyből azt gondolja, fagyigép is szükséges a művelethez. Pedig nincs is egyszerűbb és finomabb, mint ez az otthon elkészült fagyasztott édesség. L
  • 07:28 Balzsamos lilahagyma-lekvár (Nosalty) Ez a hagymalekvár szuper kiegészítője lehet sajttálaknak vagy különféle húsételeknek. Íze édeskés és sós egyszerre, a balzsamecettől pedig kellemesen pikáns.  
  • 06:24 Duplacsokis-epres muffin (Nosalty) Fél óra alatt elkészíthető, de a következő fél órát már aligha éli túl ez az eperrel és csokidarabokkal töltött muffin! Ha mégis, akkor valószínűleg egyedül próbáltad megenni mind a 12 darabot! ;)
  • 04:28 Stíriai metélt (Nosalty) Szintén családi kedvenc, húsos leves mellé szoktam készíteni.
  • 2025.05.17
  • 20:50 Paradicsomos húsgombóc, főtt krumplival (Nosalty) Anyukám receptje szerint - számomra így tökéletes, imádom!
  • 19:47 Sóskaramellás-mascarponés pohárkrém (Nosalty) A sós karamella az egyik legellenállhatatlanabb édesség szerintünk, így nem is lehetett kérdés, hogy pohárkrémes verziót is csinálunk belőle! Természetesen a sóskaramella-szószt is házilag készítettük el, ezt k
  • 18:48 Marhalábszár pörkölt (Nosalty) Nálunk, a Dél-Alföldön igen közkedvelt étel.Nagyobb összejöveteleket el sem lehet képzelni nélküle. Igaz, hogy olyankor nagy adagban, bográcsban készül. Az én pörköltemben nincs vörösbor, de így is nagyon finom
  • 16:47 Turbolyás varenyiki (Nosalty) A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a turbolya kissé kihűlt vajba
  • 11:33 Csicseriborsó-saláta kék sajttal (Nosalty) Valami hasonlót egyszer láttam a neten, amit persze nem találtam újra meg, szóval improvizálni kellett. Férj szerint finom, jöhet máskor is.
  • 08:08 Kölesgombóc, a vegán túrógombóc (Nosalty) A kölesgombócot sokan a vegán túrógombócként is emlegetik, hiszen ízében és állagában nagyon hasonlít a kettő. A kókusztejben szinte teljesen szétfőtt köles csodálatosan krémes állagot ad a gombócoknak, a cit
  • 07:14 Babgulyás csipetkével (Nosalty) Mi így készítjük, és nagyon szeretjük. Olcsó, egyszerű és finom.
  • 06:06 Gesztenyekrémes keksztekercs (Nosalty) Keksztekercs, kókusztekercs, kókuszgolyó - mind hasonló téma, mégis mindegyik egy kicsit más. Most a keksztekercs gesztenyekrémmel és kókusszal elegyedik. Mi ezt a kombót is imádjuk.:) Ráadásul tej- és tojásmentese
  • 05:14 Klasszikus hollandi mártás (Nosalty) A hollandi mártás egy igazi francia klasszikus, ami tavasszal a spárga mellé egyszerűen ellenállhatatlan. Kis gyakorlattal nagyon könnyű elkészíteni!
  • 04:14 Brokkolival rakott csirkemell (Nosalty) Sütésnél mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
  • 2025.05.16
  • 19:45 Grízes tészta baracklekvárral (Nosalty) Az első munkahelyemen, az üzemi étkezésnél és a Határőrségnél, ahol a sorkatonai szolgálati időmet töltöttem, gyakran ez volt az ebédem.
  • 18:42 Leveles káposztás kocka (Nosalty) Isteni leveles, ennek ellenére nagyon puha pogácsa. Káposztaimádóknak kötelező.
  • 16:51 "Az igazi" svéd húsgolyók (Nosalty) Beszereztem az IKEA szakácskönyvét, és oly sok évi fölösleges próbálkozás után végre sikerült a konyhámban is előállítani a húsgolyókat, ami valami miatt, bárhogy is küzdök ellene, nálam sajnos addiktív. É
  • 11:45 Eperkrém torta (Nosalty) Születésnapra készült ez a finom eperkrém torta, nagyon ízlett mindenkinek.
  • 08:12 Tepsis húsos burgonya (Nosalty) Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk készíteni. Rögtön kivéve a sütő
  • 07:17 Mennyei tiramisu palacsinta (Nosalty) Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 06:22 Magvas rántott csirkecsíkok főtt-sült ... (Nosalty) A klasszikus rántott hústól most egy picit eltértünk, mert vékony csíkokra vágtuk a húst, magvas bundába forgattuk és pankomorzsát használtunk. A Vénusz sütőolajában pedig ropogósra sütöttük. Ehhez most újbur
  • 05:13 Epres-rebarbarás rácsos pite (Nosalty) A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott savanyúsága! Mint a legtöbb édess
  • 04:09 Mentaszörp és citromfűszörp (Nosalty) Tavaly kezdtem el intenzívebben foglalkozni a gyógynövényekkel, azóta mindig azt keresem, miből mit tudnék készíteni. Idén próbáltam ki először a menta- és citromfűszörpöt, és nálunk nagy sikere van.  Nyári m
  • 2025.05.15
  • 20:53 A legkrémesebb hummusz (Nosalty) Több trükköt is bevethetünk annak érdekében, hogy a hummuszunk tényleg a lehető legkrémesebb legyen. Ez a recept az összes ilyen trükköt tartalmazza. A végeredmény pedig magáért beszél.
  • 19:51 Vasi pecsenye sertéstarjából (Nosalty) Krumplipüré zöldben köretemmel tálaltam, és ettük. Igen ízlett.. :-)
  • 18:52 Bögrés császármorzsa (Nosalty) Drága nagymamám receptje, amit gyerekkorom óta szeretek, de mára már én készítem el, az én ízlésem szerint... egyik kedvenc ételem, bárhol, bármikor...:)
  • 16:55 Egyszerű cseresznyebefőtt (Nosalty) A nyári nap simogatta roppanós cseresznyét az ősz hűvöse és a tél hidege elől a kamrába tudjuk biztos helyre rejteni. Tartósításának egyik legegyszerűbb formája a befőzés, hiszen így a szemeket meghagyva későb
  • 11:37 Gyors carbonara (Nosalty) Nagyon szaftos, gyors és szuper egyszerű carbonara recept, a sietős napokra! ;)
  • 07:08 Zöldborsófőzelék 1. (Nosalty) Megérkezett a piacokra a zsenge tavaszi zöldborsó. Imádom. Leves múlt héten már készült belőle, most a főzelék a soros. A hagyományos verzió. Legalább is számomra, mert többek megnyúlt ábrázattal nézték a sz
  • 06:12 Mogyorós pirított rizs (Nosalty) Egyszerű és finom. Imádni fogod!
  • 04:10 Vizes piskóta alaprecept (Nosalty) Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.
  • 2025.05.14
  • 20:39 Tejfölös csirkepaprikás tésztával (Nosalty) Nagyon finom lett! És pofonegyszerű elkészíteni!
  • 18:50 Cukkinifasírt alaprecept (Nosalty) Azt gondolhatnátok, hogy a sok hozzávaló miatt biztosan valami bonyolult recepttel álltunk elő - pedig nem! Ez a cukkinifasírt ugyanis gyorsan összeállítható és elkészíthető. Ha már kicsit besokalltunk a hústól,
  • 16:48 Epres-mentás panna cotta (Nosalty) A panna cotta egy Észak-Olaszországból származó könnyed, nyári desszert. Igazán könnyed, és krémes, remegős állagú, kissé pudingszerű. Csak néhány egyszerű összetevőből áll, nem igényel se tojást, se süt
  • 11:32 Tavaszi újburgonya-saláta (Nosalty) A krumplisaláta közismert verziója komfortosan nehéz, gyomrokat eltelítő és szinte önmagában felér egy főfogással. Az alábbi, tavaszias recept ezzel szemben friss, könnyed és telis-tele van harsány ízekkel, alapan
  • 08:18 Kelt pizzatészta (Nosalty) Az igazi pizzatészta friss élesztőből, BL '00'-ás finomlisztből és extra szűz olívaolajból az igazi. A tisztított víz pedig nem kötelező, de itt leírtam, hogy miért jobb választás.
  • 07:08 Rántott padlizsános, olaszos óriásszen... (Nosalty) Az olasz 'parmigiana di melanzane' rakottas és az amerikai-olasz 'chicken parmesan' szendvics tüzesen mediterrán szerelméből született meg az alábbi költemény, ami nemcsak ínycsiklandó, de lenyűgöző is. Kés-villa ne

Téma: Recept - heti top

  • 1. Egyszerű tepsis hús (Nosalty) Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!
  • 2. Amerikai rántott csirkecomb (Nosalty) A rántott csirkét nem tudjuk megunni, ez a csudaropogós verzió az amerikai délről pedig egyből az új kedvencünk lett! Szószba tunkolva vagy remuláddal kínálva is szuper, de akár zsemlébe is tölthetjük, mennyei sze
  • 3. Hédi kedvence (Nosalty) Ha megsütitek, tegyetek a piskótatekercsbe bővebben lekvárt, attól lesz finom, és a szeletelésnél is jobban látszódik. Amikor a tekercseket a krémre teszitek, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé lapo
  • 4. Olasz tejberizspite (Nosalty) Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami egy krémes, vaníliás, a riz
  • 5. Puncskrémes márványos kocka meggyel (Nosalty) Ez a rózsaszínszínű krém, a márványos tésztán és a megbújó meggyszemeken szerintem jól mutat!! Igazi krémes nyalánkság, amit mindenki előszeretettel fogyaszt...legalábbis mi így tettünk!! :-)))
  • 6. Szaftos tojáspörkölt óriásgaluskával (Nosalty) A húsmentes pörköltek leglaktatóbbika tojásból készül, nem is csoda hát, ha egy kis adag is elég már belőle ahhoz, hogy ne korogjon tovább az a gyomor. Tálaljuk galuskával, már csak hecc gyanánt is, hogy még töb
  • 7. Virslis-sajtos falat (Nosalty) Ha sajtos falatkára vágynánk, vagy éppen hirtelen vendégek érkeztek, de nincs otthon leveles tésztánk, akkor itt egy szuper recept.
  • 8. Pudingos-tejfölös szelet Gizitől (Nosalty) Mentsd el a receptet, és készítsd el hétvégén a családnak!
  • 9. Villámgyors ázsiai uborkasaláta - roppa... (Nosalty) Ha valami igazán frissítő, mégis ütős ízélményre vágysz, próbáld ki ezt a roppanós, fűszeres, ázsiai uborkasalátát! A ropogós uborkadarabok szójaszószban, rizsecetben, gyömbérben, fokhagymában és csípős c
  • 10. Francia omlett egy kis csavarral (Nosalty) Aki még soha nem dolgozott éttermi konyhán, az sürgősen nézze végig az FX saját gyártású sorozatát, a The Bear-t, azaz A Mackót. A történet röviden: Carmy (Jeremy Allen White), egy fiatal séf, aki visszatér szül
  • 11. Epres torta sütés nélkül (Nosalty) Az ötéves unokám szülinapi tortája készítésekor megmaradt néhány alapanyag. Finom, könnyű süti készült belőle.
  • 12. KFC-s amerikai káposztasaláta (Nosalty) Nagy kedvencem a KFC-ben kapható amerikai káposztasaláta, amit coleslaw-nak hívnak. Több receptet kipróbáltam és erre mondtam azt végre, hogy ez tényleg olyan. :) Úgy látszik a tárkonyecet a titkos hozzávaló ami ann
  • 13. Édes borsóleves galuskával (Nosalty) Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is
  • 14. Kötbullar, a legfinomabb svéd húsgolyó... (Nosalty) Nem véletlenül terjedt el világszerte a svédek híres húsgolyója, a kötbullar, hiszen egy remekül fűszerezett, remek állagú húsételről van szó. A gombócokat ízben és állagban is remekül kiegészítik hagyomány
  • 15. Nagyi kolbászos pogácsája (Nosalty) Szuper sörkorcsolya, meglepetéssel a közepén! :) Friss, puha pogácsa, kolbászkarikákkal töltve!
  • 16. Bögrés kakaós vagy kakaótlan (Nosalty) Már nem tudom, hol találtam a receptet, szerintem valahol a neten, de amióta megtaláltam, lecseréltem régi kevert süti receptemet erre. Nagyon könnyű tésztája van, és jól eláll.
  • 17. Könnyű citromos darafelfújt (Nosalty) Pár kanál baracklekvárral még istenibbé varázsolhatjuk ezt a könnyed darafelfújtat!
  • 18. Kukoricás-tejszínes csirkemell (Nosalty) Már napok óta kívántam egy csirkemelles-tejszínes-kukoricás ragut, de nem találtam olyan receptet, ami megfogott volna. A hozzávalók túl ízetlennek hangoztak, ezért úgy döntöttem, hogy füstölt krémsajtot teszek b
  • 19. Epres vargabéles (Nosalty) Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus kiegészítő párja a friss bo
  • 20. Ostoros kalács (Nosalty) Sokszor találkoztunk már az ostoros kalács elnevezéssel, ami elsőre egy sima fonott kalácsnak tűnhet, pedig nem. Az ostoros kalács vagy más néven ostoros rétes az Alföld északi részéről ered. Itt a régmúlt időkb