- 1. Narancsos lustasüti (Nosalty) Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további k
- 2. Majonézes bundában rántott csirke (Nosalty) A legtöbb családban az ünnepi asztalra is kerül rántott hús, amit mi most a megszokottól eltérően készítettünk el: liszt és tojás helyett fűszeres majonézbe mártottuk a húst, ezután hempergettük a morzsába, s
- 3. Hagymás-virslis lencsesaláta csípősen (Nosalty) A lencsével nem kell várni szilveszterig, már a karácsonyi asztalra is kerülhet belőle, például egy ilyen csípős, majonézes, cuccos lencsesaláta formájában. Gyorsan és könnyen elkészíthető, finom, és még szere
- 4. Sült kolbász (Nosalty) Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítésű sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje...
- 5. Meggyes rétes házi tésztából (Nosalty) Egy jó rétes sose rossz, még kicsit langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva kevés sütemény veheti fel vele a versenyt. Aki pedig már készítette házi tésztával, az tudhatja, hogy a bolti sajnos a nyomába se
- 6. Garnélás falatkák koktélszósszal (Nosalty) Villámgyorsan elkészíthető, villatós vendégváró falatkák ezek a garnélás krékerek - egyszerre ropogósak, laktatók és elképesztően finomak! Nem csak vendégeknek ér elkészíteni, ugyanúgy ajánljuk saját haszn
- 7. Savanyú káposzta saláta (Nosalty) Régebben - míg nem volt saját piacom - a vecsési fehérboros konzerv savanyú káposztára esküdtem. A piacon a Szarvas Balázs savanyította káposzta mindent felülír! A savanyú káposzta a téli vitaminforrás, a Balázs
- 8. Tiramisu golyók (Nosalty) Zseniális recept. A júniusi Prima Konyha Magazinban találtam rá. Egyszerű, gyors és nagyon finom.
- 9. Birsalmalekvár gyömbérrel-citrommal (Nosalty) Ha éppen nem sajtot készítünk az ízes őszi-téli gyümölcsből, főzhetünk belőle például lekvárt. A birs magas pektintartalma miatt csodásan sűrű dzsemet kapunk, amelynek friss aromáját a gyömbér és a citrom (