- 1. Kirepeszthetetlen omlós-élesztős bejgli Ez a bejgli nálunk még sohasem repedt fel! A Magyar Konyha 2. évfolyam 4. számában olvasta édesanyám, azóta csak ezt sütötte. Miután megnősültem, azóta a családom is csak ezt süti. Nagyon finom, nagyon jól néz ki
- 2. Tradicionális flódni A magyarországi zsidó konyha egyik legzseniálisabb süteménye kérdés nélkül a flódni: impozáns, többemeletes édesség ez, ami az ünnepi ízek legjavát egymás után magába pakolja. Elkészítéséhez kell némi tür
- 3. Mézeskalács cukormázzal Zsuzsitól Már többször kérték tőlem ennek a mézeskalácsnak recepjtét, de főleg a cukormáz elkészítésére volt kíváncsi mindenki. Kell hozzá egy kis kézügyesség és gyakorlás, de ekkora adag tésztamennyiségnél szerint
- 4. Bejgli - élesztő nélkül Sokat olvastam a bejgli készítéséről, a miért reped kérdésről, a töltelék mennyiségéről és milyenségéről... és ráakadtam erre a receptre egy internetes oldalon... és rögtön megtetszett... és kipróbáltam..
- 5. Magyaros halászlé Nyáron és ősszel a természetbe vágyunk, ilyenkor jól esik a szabad ég alatt főzni és fogyasztani az ételt. Ezt a halászlevet úgy készítettük el, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a bogrács mellé,
- 6. Omlós linzer baracklekvárral Több linzerreceptet kipróbáltam, mert mindenki nagyon szereti a családban és ez bizonyult a legnagyobb sikernek. Ez a linzer igazán omlós és finom, másmilyen lekvárral is nagyon jó (amikor elfogyott a barack, meggyet te
- 7. Kozák sapka Kedves unokanővéremtől kaptam ezt a receptet. Egyik alkalommal, mikor náluk voltunk, Ő készítette. Akkora sikere volt nálunk is (főleg Férjem-Uramnál, mert neki minden jöhet, ami kókuszos), de ez tényleg annyira fino
- 8. Beigli karácsonyra Én a leírástól több töltelékkel készítettem, mivel a családom a jó sok tölteléket szereti benne. Bár így is elégnek kell lennie bele. Egyfajta tölteléknél 60 dkg -ot kell venni. A képen látható, milyen gusztu
- 9. Mákos, diós, gesztenyés bejgli Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!