- 1. 10 perces linzer 10 perces. 10 perc alatt összeállítható a tészta, 10 perc alatt megsül, 10 perc alatt össze tudjuk ragasztgatni őket, és kb. 10 perc alatt el is tűnik a tálcáról! :)
- 2. A legomlósabb linzer Minden ráfordított percet megér!
- 3. Marinált hermelin sajt - nakládaný herm... Nem tudom, hogy mindenkinek megvan-e az az összetéveszthetetlen cseh érzés, amikor egy helyi étteremben – ez nálam Prágában mindig a A kehelyhez Svejk étterem és söröző – a borvirágos orrú pincér hatalmas krigl
- 4. Őzgerincformában sült baconös-sajtos c... Az őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ad az ételnek, ami gyönyörűe
- 5. Cibereleves savanyú káposztalével A savanyú káposzta kifacsart levét használtam fel ehhez a régi magyaros zöldségleveshez, amit bármilyen fermentált zöldség levével savanyíthatunk, helyettesíthetünk. Jól passzolnak további zöldfűszerként hozzá
- 6. Csokis-narancsos pöffeteg Egy bankett alkalmával leptek meg diákjaim ezzel a finom süteménnyel. Rögtön el is kértem a receptjét, és azóta többször is elkészítettem családom nagy örömére. Az eredeti receptet kissé átalakítottam, egy kis
- 7. Sajttal töltött sütőtökös golyó Az ősz legjobb zöldséggolyója! Sajttal töltve még finomabb, csak 3 perc kisütni, sőt akár sütőben is elkészül, ha nincs kedved az olajban sütéshez.
- 8. Egyszerű dutch baby palacsinta A dutch baby névre hallgató palacsinta igen különleges édesség: serpenyőben sül, de a sütőben, és cseppet sem hasonlít egy klasszikus, lapos palacsintára. Helyette magas peremmel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hog
- 9. Zsurek , a lengyel kovászos leves A zsurek (żurek) egy hagyományos lengyel savanykás leves, amelyet rozsliszt erjesztésével készült alaplével készítenek. Jellegzetes, savanykás íze van, amit a fermentált rozsliszt ad. Ez az étel általában gazdag é
- 10. Fehér babos spenótleves Egy gyors vegetáriánus leves. Mediterrán, olaszos ízvilágú. Friss zöldfűszerekkel a legfinomabb és nyugodtan eshetünk túlzásba ezen a téren.