- 1. Diós és lekváros hókiflik Kiadós és finom.
- 2. A tökéletes kijevi csirkemell A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomsággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt
- 3. Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyap A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus húsos fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve v
- 4. Egyszerű, puha cukormáz Ezt a könnyen elkészíthető mázat bármilyen sütemény bevonására használhatjuk, kivéve a mézeskalács díszítését. Puha, nem töredezik, jól vágható. Aki szeretné, 1-2 csepp ételszínezékkel megfestheti.
- 5. Húsmentes sólet szaftosan A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A titok nyitja nem más, mint a róma
- 6. Kinder likőr Mentsd el a receptet, és készítsd el hétvégén a családnak!
- 7. Diós mákos kelt kalács Atinától Édesanyám készítette minden karácsonykor. 2013 októberében angyallá változott, és a családnak én próbáltam elkészíteni. Hát ilyen lett! Sikerült. Biztosan irányított a drága angyalom fentről. :D
- 8. Narancsos kacsa gyökérzöldségekkel és... Ha van fogás, ami ünnepi asztalra kívánkozik, akkor ez az egyszerre szaftos és ropogós narancsos kacsa bizony ilyen! A kacsacombok- és mellek zöldfűszerek, narancs és köretként szolgáló zöldségek társaságában s
- 9. Linzer 1. A neten sokat böngésztem utána, de ez volt a legtöbbször visszaköszönő recept. A jól bevált, hagyományos összetétel: 1 rész cukor, 2 rész zsiradék, 3 rész liszt... Annyira puha, hogy egyszerűen ellenállhatatlan.