Nosalty - napi top

  • 1. Mandulás csokigolyó Egyszerű, ünnepi desszert, ami akár ajándéknak is megfelel! ;) Mandulás csokigolyók, egyszerűen.
  • 2. A tökéletes piskóta Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, sokszínűen felhasználható sütem
  • 3. Kapros cukkinilepénykék fokhagymás jogh... Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 4. Tiramisu alaprecept A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit szerénykedni, ezek így együtt isteni e
  • 5. Thai csirkegombócleves Egy kutatás szerint a vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége, de a pak choi sem marad távol tőle; az előkelő második helyen áll. Mindkét zöldséget termeltem idén; most a pak choi-omat használtam fel, egy tha
  • 6. Nagyon vajas aranygaluska Pihe-puha, szaftos kelttészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes vaníliasodóval nyakonöntve.
  • 7. Tárkonyos pulykaraguleves A savanykás levesek egyik sztárja kétségkívül a tárkonyos csirkeraguleves. Ezzel a recepttel ti is elkészíthetitek otthon egyszerűen.
  • 8. Mini kakaós csiga leveles tésztából Most sütöttem elöször ezt a csigát leveles tésztából. Sikere volt ez már tény, gyorsan elfogyott. Gyors és finom.
  • 9. Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassa... Egy kedves hozzászóló jegyezte meg a babáknak készített sárgaborsó főzelék kapcsán, hogy szívesen venné, ha felnőtteknek való sárgaborsó főzelék receptjét is feltenné valaki. Most volt alkalmam elkészíteni.
  • 10. Pihe-puha zsemlegombóc A zsemlegombóc az egyik legjobb körete a mártásos ételeknek, például a vadasnak, mert könnyen ki lehet vele tunkolni a szaftot. Nem beszélve arról, hogy nagyon finom is! Pár dologra kell csak odafigyelni, így végül e

Nosalty - friss

  • 20:56 Pihe-puha zsemlegombóc A zsemlegombóc az egyik legjobb körete a mártásos ételeknek, például a vadasnak, mert könnyen ki lehet vele tunkolni a szaftot. Nem beszélve arról, hogy nagyon finom is! Pár dologra kell csak odafigyelni, így végül e
  • 19:40 Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassa... Egy kedves hozzászóló jegyezte meg a babáknak készített sárgaborsó főzelék kapcsán, hogy szívesen venné, ha felnőtteknek való sárgaborsó főzelék receptjét is feltenné valaki. Most volt alkalmam elkészíteni.
  • 18:40 Mini kakaós csiga leveles tésztából Most sütöttem elöször ezt a csigát leveles tésztából. Sikere volt ez már tény, gyorsan elfogyott. Gyors és finom.
  • 16:37 Tárkonyos pulykaraguleves A savanykás levesek egyik sztárja kétségkívül a tárkonyos csirkeraguleves. Ezzel a recepttel ti is elkészíthetitek otthon egyszerűen.
  • 11:33 Kapros cukkinilepénykék fokhagymás jogh... Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 08:24 A tökéletes piskóta Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, sokszínűen felhasználható sütem
  • 07:18 Mandulás csokigolyó Egyszerű, ünnepi desszert, ami akár ajándéknak is megfelel! ;) Mandulás csokigolyók, egyszerűen.
  • 06:21 Nagyon vajas aranygaluska Pihe-puha, szaftos kelttészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes vaníliasodóval nyakonöntve.
  • 05:16 Thai csirkegombócleves Egy kutatás szerint a vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége, de a pak choi sem marad távol tőle; az előkelő második helyen áll. Mindkét zöldséget termeltem idén; most a pak choi-omat használtam fel, egy tha
  • 04:14 Tiramisu alaprecept A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit szerénykedni, ezek így együtt isteni e
  • 2025.10.01
  • 20:43 Langalló fokhagymás tejföllel és sajtt... Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb étel
  • 19:35 Vargányakrémleves fokhagymás-sajtos pir... Nagymamámtól vagy apukámtól gyakran kapok szárított vargányát. Most krémleves készült belőle. Nem szeretem a liszttel sűrített krémleveseket, ezért most is inkább 2 krumplit főztem bele, és azzal sűrítettem be
  • 18:57 Autentikus japán miso leves Ha szereted a japán ízeket, ezt a miso levest nem hagyhatod ki! Mindössze 20 perc alatt elkészül, és olyan umamis, lágy ízvilágot hoz az asztalra, amitől a hideg napok is egy csapásra otthonosabbak lesznek.
  • 16:54 Mandulás szelet Karácsonyra sütöttem meg először, pedig már nyáron kaptam a receptet. A mandulaaromától különleges az íze, szerintem nagyon finom.
  • 11:32 Pihe-puha aranygaluska krémes vaníliasod... Az aranygaluska az egyik örök kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy rusztikus korona, selymes vaníliasodóval n
  • 08:09 Birsalmabefőtt tartósító nélkül Lánykámnak sikerült birsalmát hoznia, így nem is késlekedtem sokáig. El is készítettem tartósítószer nélkül, és még egy év után is épp ugyanolyan finom, mint mikor elkészült!! Egyetlen üveggel maradt, hisz ta
  • 06:30 Ragyogó vajas kiflik Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.
  • 05:20 Zsidó tojás Ahogy titkon reméltem, a karácsonyfa alatt ott lapult Fűszeres Eszter szakácskönyve:-). Elsőként ezt a lengyel tojásnak is nevezett krémet készítettem el belőle. Eszter recept-bevezetőjéből megtudhatjuk, hogy léte
  • 2025.09.30
  • 20:43 Őszi saláta körtével Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült juharszirupos körte, amit a Vénusz Plusz
  • 19:44 Szaftos sertéspörkölt nokedlivel Íme egy ínycsiklandó sertéspörkölt 4 főre, könnyen és megfizethető alapanyagokból, alig egy óra alatt. Kevés hozzávalót tartalmaz, és meglepően egyszerű az elkészítése. Igazán klasszikus, kiadós és komforto
  • 18:44 Rántott pöfeteg gomba jégsalátával é... A pöfeteg gomba csak szezonális, de ha van, akkor rántva nagyon szeretem!
  • 16:45 Szilvásgombóc-muffin Minden porcikájában a szilvás gombóc ihlette ezt a puha, őszies hangulatot keltő muffint. Ne ijedjünk meg a burgonyás süteménytésztától, a zöldség kifejezetten szaftossá, puhává teszi azt. A muffin középen egy
  • 11:47 Lusta puncstorta Már régóta vágytunk egy házi puncstortára, végre rávettem magam. Nekünk ízlett, bár tény, hogy nagyon édes, elég laktató, szóval nyugodtan vissza lehet venni a cukor mennyiségéből a cukorszirup elkészítésén
  • 08:29 Gyors kolbászos tarhonyaleves Egyszerű, magyaros, mégis nagyot szól a tányéron: ez a kolbászos tarhonyaleves garantáltan eltelít majd, már rögtön az étkezés elején. Minderről a zöldségek és az aprószemű tészta gondoskodik, míg az ízesít
  • 07:23 Amerikai palacsinta alaprecept Egy igazi ráérős reggeli része, az amerikaiak kedvence, íme a nálunk ismertnél jóval vastagabb, szivacsos, könnyű palacsinta. Ajánlom azoknak, akik mindig sóvárogva nézték a filmekben reggeliző családok asztalán
  • 06:23 Japán selymes rántotta Ha unod a száraz, túlsült rántottát, próbáld ki a japán verziót! Ez a selymes, szójaszószos tojásétel pillanatok alatt elkészül, mégis különleges: puha, lágy és umamiban gazdag. Tálald rizsre, pirítósra vagy
  • 05:12 Tökéletes burgonyapüré Sokunk nagy kedvence a krumplipüré, jöjjön hát egy recept, ami alapján minden alkalommal tökéletes lesz, azaz könnyű, habos és csomómentes!
  • 04:09 Az eredeti pásztortarhonya A pásztortarhonya igazi magyar klasszikus, hiszen megvan benne a zsír, hagyma, paprika és hús, tehát minden, ami a magyar szívnek és gyomornak kedves. Persze az sem részletkérdés, hogy kolbásszal vagy hússal készítj
  • 2025.09.29
  • 20:54 Sült tea Először, mikor készítettem, nekem kifutott a sütőben, és súrolnom kellett a sütőt. Az eredeti receptben 200 fok van írva a sütésre, de én lassan sütöm 160-170 fokon. Az illatával tele van a lakás, ahogy sül, íg
  • 19:59 Fokhagymás spagetti - Aglio e olio Ez az ízletes fokhagymás tészta minden sallang nélkül, kevés hozzávalóval csábít el. Az egyik legtutibb gyors fogás, hiszen az alapanyagok lényegi része akkor is megtalálható otthon, amikor nem készülsz különös
  • 18:50 Ropogós gofri Gyors, laktató, ropogós csemege!
  • 17:04 Gesztenyepüré házilag Készítése kétségkívül macerás, nagyon is. De a markáns, tömény gesztenye íz, ami visszaköszön a tejszínhab kupac alól, kárpótol mindenért. Egyszer mindenképpen megéri venni a fáradságot, és kipróbálni: ö
  • 12:00 Zöldparadicsom-saláta télire Nem kell mondanom, milyen finom is a télen elővett savanyúság. Kis ráfordítással, kevés munkával meg is lehet csinálni, pláne, ha van zöld paradicsomunk. Nekem van a kertben, és persze, hogy nem hagyom ott tönkre men
  • 08:22 Kifordított almás süti Ez volt az első almás sütim, amit fahéj nélkül készítettem. Nem tudom miért, de ha almáról volt szó bármilyen sütiben is, rögtön fahéjjal párosítottam, még ha a recept nem is írt hozzá. Valahogy elválaszthat
  • 07:26 Tejszínes, fokhagymás, szaftos csirkemel... Egyszerű, de fergetegesen finom étek.....nagy-nagy kedvencünk, egyszerűen imádjuk.....ne hagyd ki....érdemes kipróbálni, isteni......
  • 06:15 Egyszerű sült csirkecomb Barátnő alkotása, ha nincs otthon semmi extra hozzávalód, valószínűleg megúszod egy csirkecombbal.
  • 05:06 Füstölt húsos sólet Tökéletes recept, nem hibázhatsz vele!
  • 04:27 Egészben sült csülök pékné módra Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!
  • 2025.09.28
  • 20:56 A eredeti Újházi-tyúkhúsleves Fontos leszögeznünk, hogy ez csak a majdnem eredeti Újházi-húsleves receptúrája, mivel névadója, Újházi Ede (század eleji színészlegenda és főzőmester) Magyar Elek 'Az Ínyesmester szakácskönyvében' lejegyzett
  • 19:44 Krumpli strudli Pünkösd vasárnap idején rendezik meg a hagyományos Strudli fesztivált Vállajon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határokon túli, magyarok lakta településekről, így Kálmándról, Kaplonyból, Mezőfényről, Szatm
  • 18:51 Tepertőkrémes-magvas-sajtos tepsis pogá... Ez az étel akár reggelire, ebédre egy gazdag leves, vagy főzelék után, vagy épp vacsorára is jó választás lehet. Én színeztem egy kis fűszerpaprikával a tepertőkrémet, de ezt el is lehet hagyni......rendkívül fi
  • 17:08 Sütőben sült túrógombóc A hagyományos túrógombóc kicsit átdolgozva: sütőben készült, puha, tejfölös mártással összesütött gombóccsodák. Ha szeretitek a túrógombócot, egyszer muszáj így is kipróbálnotok, mert mennyei!
  • 11:42 Körtés galette fahéjjal Igazi francia különlegesség a galette, ami szinte bármivel tölthető. Mi most egy őszi körtés verziót próbáltunk ki, és imádtuk! :)
  • 08:38 Zöldséges borsóleves vajgaluskával Ez a gyorsan elkészíthető, zöldségekkel teli, finom zöldborsóleves remek választás lehet vasárnap ebédre.
  • 07:30 Tárkonyos sertésraguleves Nagyon ízletes és kiadós leves, télen pedig igazán kellemesen ható vitaminforrás is.
  • 06:32 Klasszikus csirkepörkölt A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például csípős paprikával vagy több
  • 04:21 Belga csokoládés kocka Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
  • 2025.09.27
  • 20:41 Francia waffel Málnalekvárral és áfonyával került az asztalra. Recept innen. (Valamikor csak a második kattintással jön be ez az oldal!)
  • 19:44 Csodapuha mézes krémes Ha van sütemény, ami megszorongathatja a zserbót az ünnepi édességek dobogójának tetején, akkor az a mézes krémes, avagy mézes zserbó. Nevét a tésztába kevert mézről kapta, a vékonyra nyújtott és elősütött
  • 18:37 Zöldséges vöröslencseleves Kedvenc bioboltomban akadt meg a szemem a vöröslencsén. Gondoltam, csinálok belőle egy jó kiadós levest. Mondanom sem kell, hogy abszolút sikert aratott. Az a jó még benne, hogy mindenmentes, ezért nem kellett nagy vál
  • 16:40 Tenkes szelet A nagyszüleim egy Tenkesaljai településen éltek. Sokat voltam náluk gyerekkoromban és szeretettel gondolok azokra a napokra. Ez adta az ihletet, hogy kicsit a saját ízlésemre formálva kipróbáljam ezt az ételt.
  • 08:10 A legegyszerűbb székelykáposzta A székelykáposztának semmi köze Erdélyhez - ízig-vérig pesti étel. A legenda szerint Petőfi kortársa és barátja Székely József vármegyei levéltáros "találta fel". Székely egy nap későn ment ebédelni, és már
  • 07:09 Sültcéklakrémleves kecskesajttal és di... A cékla az egyik legalulhasználtabb zöldségünk, pedig egész évben hozzáférhető, olcsó, vitaminban gazdag és nagyon sokoldalúan felhasználható. Készülhet belőle köret, leves, mártogatós, zöldségchips és gnoc
  • 06:31 Sertéscomb Tenkes módra Egyszerűen elkészíthető, laktatós főétel.
  • 05:35 Medovik torta A Medovik egy mézes tejfölös torta, illetve süteményként is elkészíthető, amelynek a szépsége lényegében az, hogy sok vékony tésztalapból és sok vékony fehér színű töltelékből áll. Végtelenül puha állag
  • 04:36 Kiadós pulykahúsleves A pulykahúsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú, tápláló leves. A pulykahúsleves alapja a pulyka csontos részeinek (például szárny, nyak, hát) lassú főzése, amelytől a leves mély ízű lesz.
  • 2025.09.26
  • 20:57 Pirított dara A pirított darát talán nem ismerik olyan sokat, mint azt elsőre gondolnánk, nálunk a szerkesztőségben is a legtöbben értetlenül álltak a jelenség előtt. A mi családunkban ez a meggymártás (és az ahhoz járó sül
  • 18:48 A legkrémesebb spenótfőzelék A spenótfőzelék életünk része: már gyerekként megismerjük (és sokan utáljuk) a "zöld szörnyet", felnőve azonban az egyik leggyakrabban elkészített főzelékünk. Igazi magyar klasszikus, amit mindenki egy picit má
  • 11:49 Kevert almafánk Többször készítettem már, az eredetét már nem tudom. Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető.
  • 08:16 Gofri alaprecept Anyukám receptje alapján. :)
  • 07:12 Palóc gulyás Nagyon finom és elég egyszerű egytálétel. Zöldbabból használhatunk fagyasztottat és frisset is.
  • 06:05 Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti Már nagyon régen csináltam fasírtot, pedig szeretjük. Most, hogy vendégek jöttek hozzánk, itt volt az alkalom, hogy újra elkészítsem. (Igazából a vendégek segíteni jöttek egy kis kerti munkára.) Mivel a fasírt hi
  • 05:08 Hagyományos krumplis tészta A krumplis tészta az egyik legegyszerűbb étel. Elég olcsó és finom egyben.
  • 2025.09.25
  • 20:40 Almabefőtt szegfűszeggel Ma kaptam anyósomtól pár kiló almát, és úgy gondoltam, megpróbálkozom a befőzéssel. Megnéztem több receptet és elkészítési módot, remélem, sikerül.:) Befőzőtartósítót is használtam. A végén azért nem b
  • 19:41 Sajtos-tejszínes csirkefalatok Egyszerű és finom recept vacsorára vagy egy gyors ebédre. Tetszőlegesen különféle zöldséggel is kiegészíthető, a képen látható ételbe én gombát is szeleteltem, mivel ez opcionális, a receptbe nincs beleírva.
  • 16:51 20 perces tonhalas tészta tejszínesen Amikor nincs időm, de valami ízletes és könnyű ételre vágyom, akkor ezt szoktam elkészíteni. Két edény és 20 perc kell hozzá. Mivel mindig fagyasztok le petrezselymet és koriandert, s általában tészta, tonhalkonze
  • 11:56 Erdélyi parasztcsorba Ahány konyha annyiféle elkészítési módja ismeretes, így nem szeretnék kommentháborút indítani azzal, hogy hagyományos parasztcsorbaként aposztrofálom főztömet. Édesanyám így készíti, az ő édesanyja is, és d
  • 08:05 Krémleves sült sütőtökből Ha már tökszezon, akkor én is elkészítettem egy levest belőle.
  • 07:30 Kókuszos chia puding friss eperrel Itt most van az eper szezonja, így egy krémes, glutén- és laktózmentes chia magos pudingot is készítettem belőle. Egy kevés vaníliát is adhatunk hozzá ízlés szerint:-)
  • 06:31 Vasi dödölle Egyszerű vasi parasztétel, laktató fogás. Ami egykor a szegények eledele volt, ma már elegáns éttermek étlapján is megtalálható a vadpörkölt kísérőjeként. Noha önmagában is bőséges, legfinomabb fokhagymás te
  • 05:27 Legegyszerűbb padlizsánkrém Ez a padlizsánkrém egyik legegyszerűbb változata, amibe szinte csak és kizárólag padlizsán kerül. Semmi majonéz, semmi extrázás, csupán a sült zöldség kellemes, enyhén fűszerezett íze. Pirítósra kenve a legjob
  • 04:17 Villámgyors tojáskrém A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a hűtőben, úgy még kellemesebb
  • 2025.09.24
  • 20:57 Áfonyás-banános chia mag puding Volt otthon 2 db túlérett banánom, így ezt a finom és egészséges pudingot készítettem belőle uzsonnára. Akár reggeli helyett is megállja a helyét, mivel rengeteg természetes Omega 3 forrást tartalmaz. Nemhiába hí
  • 19:47 Tejszínes-mustáros csirkemell A fiam egyik kedvenc étele, amióta egyszer ezt rendelt egy étteremben. Párolt rizzsel, krumplipürével, penne tésztával tálalom. Legutóbb, mint a képen is látszik, krumplipüré volt a köret.
  • 18:41 Must egész évben tartósító nélkül Már javában zajlik a szüret, most mustot teszek el a befőzőautomatával, tartósítószer nélkül. Pár nap alatt gyönyörűen letisztul, áttetsző aranysárga lesz. Kedves egészségére mindenkinek, fogyasztható gyereke
  • 12:02 Csirkés-tejszínes penne Nincs idő, gyors ebéd ötlet kell. Mi van itthon? Egy kis csirkemell, tejszín, tészta. Bőven elég ahhoz, hogy gyorsan valami igazán finomat kreáljunk! És íme egy újabb recept, aminek csak a fantáziánk szabhat határt!
  • 08:18 Fűszeres birsalmalekvár A nagymamám tett el mindig így ízesítve birsalmakompótot csak gyömbér nélkül. Valamint a birsalmasajtot is mindig így ízesítette. A gyömbért én tettem hozzá, s kreáltam belőle lekvárt.
  • 07:21 Hideg savanyúság alaplé A kiskertemben nem érik annyi zöldség egyszerre, hogy egyszerre tudjak eltenni nagyobb mennyiségű savanyúságot. Ezen segített egy volt vendéglátós ismerősöm. A hozzávalókat jól elkevertem, 2-3 üveg savanyúságot
  • 05:21 Vegán csokis keksz Ebből az adagból 6 db keksz lesz.
  • 04:16 Carbonara spagetti guanciale-val A carbonaranak megannyi változata létezik, és gyakorlatilag bárhogyan járunk el egy ízletes, gyors, laktató étel lesz a végeredmény. Olaszországban leggyakrabban spagettiből készítik és egy olasz, érlelt tokaszalon
  • 2025.09.23
  • 21:00 Muratura - vegyes savanyúság Négy napja készítettem el, mivel most nagyon meleg van, már a leve iható. Hasonlít a káposztaléhez, de annál finomabb. Tele van vitaminnal, és nem kell hozzá ecet. Tehetünk hozzá karfiolt és zöldpaprikát is (a piro
  • 19:49 Gyors savanyított lila hagyma Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb savanyúság ez, ami a szerény lilahagymából varázsol savanykás, enyhén édes, sokszínűen használható feltétet. Szinte bármihez használhatjuk a salátáktól kezdve, a szendvics
  • 16:48 Otelló szőlőszörp A Férjem leszedte a szőlőt, és én szörpöt készítettem belőle. Az az igazság, hogy a szemezgetés tart a leghosszabb ideig. Szerintem megéri a macerát, mert nagyon finom. Nekem kb. 2,5 liter lett belőle. Költséget c
  • 11:32 Mini amerikai palacsinta Gondoltam kipróbálom ezt a nagyon egyszerű kis édességet. Mindenkinek nagyon ízlett. A recept Rachel Allentől származik.
  • 08:25 Laskagombapörkölt kuszkusszal Mostanában egyik nagy kedvencem lett a kuszkusz, mert semleges íze miatt nagyon sok ételhez remek köret, és gyorsan elkészül, ráadásul alakbarát is. A laskagombát is érdemes kipróbálni pörköltként, ezzel a receptt
  • 07:30 Zöldséges ragu bulgurral Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
  • 06:20 Bakonyi betyárleves gazdagon A mi családunkban mindenki szereti a levest. Ezt a levest a  Vidéki ízé-ben olvastam, és nagyon megtetszett. Anyukám meglátogatott minket, és gondoltam itt a nagy betondzsungelben készítek valami vidékies ízű, "jó t
  • 05:17 Gluténmentes almás-fahéjas pite Sokszor készítem ezt a pitét; csináltam már meggyel és túrós mazsolával is...Természetesen búzaliszttel is jó. Tök fincsike.
  • 04:09 Selymes lecsókrém kolbászmorzsával A lecsó egy rendkívül sokoldalú étel, egy kis kreativitással mártogatós, előétel, leves és szósz is készülhet belőle. Ez a selymes lecsókrém tökéletesen működik pirítósra kenve, mártogatósként, húsok mel
  • 2025.09.22
  • 20:56 Corn flakes csirkemell A kisfiam kedvenc húsos étele, mivel a corn flakest önmagában is imádja! Gyerekek kedvence lehet, de én magam is megszerettem már! :)
  • 19:57 Gombás szelet Két recept összeházasításából jött létre ez az egyszerű, de annál finomabb étel. :)
  • 18:49 Szaftos rakott zöldbab A nyár elmaradhatatlan retró kedvence!
  • 11:39 A tökéletes rácsos almás pite Ki ne szeretne egy szelet szaftos almás pitét krémes vaníliafagylalttal?! Pitét készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, most lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan süssétek tökéletesre. Ez egy amerikai típu
  • 08:23 Hartyáni krémes Egyszerű és finom. Imádni fogod!
  • 07:23 Szilva túróhabbal Béres Alexandra receptjei között volt egy almás-túrós, ezt többször elkészítettem. Most kipróbáltam kicsit megvariálva szilvával. Tiszta szerencse, hogy azonnal lefényképeztem, mert a tál pillanatok alatt üres le
  • 06:15 Gulyásleves marhahúsból, csipetkével A gulyásleves az egyik legismertebb magyaros étel, ami tartalmas, ízletes és nagyon laktató is egyben. Bográcsban elkészítve a legfinomabb, de kellő odafigyeléssel a konyhában is szinte tökéletes levest lehet főzni.
  • 05:19 Vaníliasodó 2. -aranygaluskához Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet, cserébe én megadtam neki az aranygaluska receptjét. ;-)
  • 04:12 Francia hagymaleves Miért éppen francia hagymalevest főzzünk ma? Hamar elkészül, sokféle ételhez passzol, és a hozzávalók általában fellelhetők otthon. Ildikó makói hagymalevese után szabadon…
  • 2025.09.21
  • 20:40 Joghurtos céklasaláta reszelt almával Köretként, salátaként, mártogatósnak egyaránt finom.
  • 20:06 Húsgombóc levesbe Maradt ki húslevesem vasárnapról. Lefagyasztani nem akartam. Elkészítettem az egyik nap az ebédhez.
  • 19:03 Csokis-körtés muffin Egy tökéletes párosítás: a körte és a csokoládé.
  • 16:38 Egyszerű fokhagymás sült oldalas Szerintem ennél a hagyományos, közkedvelt ételnél a "kevesebb több" érvényesül maximálisan. Így finom, ahogy van, a maga egyszerűségében. A legtöbb főzelékhez pompásan passzol, de akár egy krumplipüré is rendk
  • 11:40 Egyszerű nutellás muffin Isteni, puha tésztás muffint eredményez ez a recept. A nutella mennyisége bátran alakítható, mi itt jó sokat tettünk bele.
  • 08:20 Házi sajtos tallér Szerintem más is szokott úgy lenni, hogy nem teljesen éhes, de mégis rágcsálna valamit. A házi sajtos tallér ilyenkor mindig beválik, tartósítószermentes és sokkal finomabb, mint a bolti. Igaz, kicsit nehezebb is elk
  • 07:18 Marha-vadas zsemlegombóccal Vadhúshoz igen ritkán jutunk, de a marhát nagyon szeretjük, mert egy nagyon jó, karakteres húsnak tartom. Édesanyám receptje ez, gyerekkoromtól eszem, ezért csak felnőttként jöttem rá, hogy a vadast egyébként vadb
  • 06:15 Vörösboros szarvaspörkölt gombával Szarvaspörkölt. Csakis vörösborral, és lehetőleg gombával. Különleges ízvilága boldogabbá tesz bármely pillanatot. Tavaszi, nyári esték, baráti találkozások kiváló kísérője. Érdemes minőségi borral kész
  • 05:19 Almás krémes házilag Garantáltan sikerülni fog, a család is hálás lesz érte!
  • 04:26 Máglyarakás tényleg szaftosan Aki evett már kiszáradt, fullasztó mágylarakást, az bizony tudhatja, milyen a pokol. Nos, szerencsére a most következő receptúra abszolút nem ilyen desszertet eredményez: ha követjük a lenti lépéseket, a lehető leg
  • 2025.09.20
  • 21:01 Ropogós duplasajtos stangli Imádjuk a sós ropogtatnivalókat, pláne ha jó sajtosak! Épp emiatt ennek a csodás stanglinak a tésztájába és a tetejére is tettünk sajtot, így a végeredmény egyszerre omlós, puha és ropogós. Próbáljátok ki az
  • 19:58 Zabpelyhes-almás süti Kedves kolléganőmtől hallottam ezt a receptet, de bevallom, amíg nem kóstoltam, el sem tudtam képzelni, hogy ezekből az alapanyagokból süteményt lehet készíteni... Pedig lehet, nagyon is finomat!
  • 18:51 Sajtos rúd Flórától Limaránál találtam ezt a nagyszerű sajtos rúd receptet. Sokat kipróbáltam már, de ez lesz az igazi.:)
  • 11:40 Tökleves hokkaido tökből Nemcsak mutatós, de finom is.
  • 07:34 Egyszerű káposztás tészta A káposztás tésztát mindenki saját ízlésére szabva szereti, fogyasztják főételként, köretként, vagy akár desszertként is. Van aki jó sok káposztával, alaposan megborsozva eszi, a cukorról pedig hallani sem akar
  • 06:29 Chilis bab kukoricakenyérrel A chilis bab a világ egyik legegyszerűbb étele. Csak összekeversz mindent, hagyod megfőni, és kész is. A kukoricakenyér szintén. Ez a két étel együtt iszonyatosan finom tud lenni, gyakran látni amcsi filmekben, nekem
  • 05:14 Szezámmagos hamburgerbuci Szenvedélyünk a hamburgersütés, és mivel nincs jó hamburger megfelelő buci nélkül, ezért mutatunk egy bevált receptet nektek. Nem fog csalódást okozni, nálunk mind elfogyott!
  • 04:14 Sajtos-vajas kifli Jól bevált kelttészta alapreceptem (amit a kakaós csigához használok) alapján készítettem, sós változatban. Igazi vendégváró finomság. Ebből a mennyiségből 32 db nagyobb kifli jön ki (egy jókora tálra való)
  • 2025.09.19
  • 20:49 Hot dog leveles tésztában A hot dog egy igazi klasszikus, azonban most variáltunk rajta és a puha buci helyett, ropogós leveles tésztába töltöttük. Mindenképp érdemes kipróbálni, ha kisebb darabokban sütjük, szuper vendégváró falat is lehe
  • 19:38 Cinnabon, az amerikai fahéjas csiga Ennek a finomságnak a láttán biztosan összefut majd a nyál a szádban! A cukorbevonattal nyakon öntött fahéjas tekercs az amerikai péksüteménylánc, a Cinnabon védjegye. A népszerű specialitás mára összeolvadt a m
  • 16:53 Babéros burgonyafőzelék Megérkezett a jó idő, így könnyedebb ételeket szívesebben fogyasztunk. A vagdalt amivel tálaltam, szintén könnyed, és illett a főzelékhez. A rántás ízlés dolga, van aki sűrűbb, van aki szinte "leveses" főzelék
  • 11:30 Díszes almás pite Ezt a desszertet akkor készítettem, amikor gipszben volt a bal karom, mert el volt törve....Patyókámnak akartam készíteni, és a fejemben lepörgettem a tészta készítést, hogy meg tudom e egy kézzel oldani....és meg c

Nosalty - heti top

  • 1. Sertéscomb Tenkes módra Egyszerűen elkészíthető, laktatós főétel.
  • 2. Zsidó tojás Ahogy titkon reméltem, a karácsonyfa alatt ott lapult Fűszeres Eszter szakácskönyve:-). Elsőként ezt a lengyel tojásnak is nevezett krémet készítettem el belőle. Eszter recept-bevezetőjéből megtudhatjuk, hogy léte
  • 3. Tenkes szelet A nagyszüleim egy Tenkesaljai településen éltek. Sokat voltam náluk gyerekkoromban és szeretettel gondolok azokra a napokra. Ez adta az ihletet, hogy kicsit a saját ízlésemre formálva kipróbáljam ezt az ételt.
  • 4. Krumpli strudli Pünkösd vasárnap idején rendezik meg a hagyományos Strudli fesztivált Vállajon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határokon túli, magyarok lakta településekről, így Kálmándról, Kaplonyból, Mezőfényről, Szatm
  • 5. Egyben sült fasírt ahogy Ági készíti Már nagyon régen csináltam fasírtot, pedig szeretjük. Most, hogy vendégek jöttek hozzánk, itt volt az alkalom, hogy újra elkészítsem. (Igazából a vendégek segíteni jöttek egy kis kerti munkára.) Mivel a fasírt hi
  • 6. Csodapuha mézes krémes Ha van sütemény, ami megszorongathatja a zserbót az ünnepi édességek dobogójának tetején, akkor az a mézes krémes, avagy mézes zserbó. Nevét a tésztába kevert mézről kapta, a vékonyra nyújtott és elősütött
  • 7. Egészben sült csülök pékné módra Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!
  • 8. Belga csokoládés kocka Ennél jobb receptötletet keresve sem találnál mára!
  • 9. Medovik torta A Medovik egy mézes tejfölös torta, illetve süteményként is elkészíthető, amelynek a szépsége lényegében az, hogy sok vékony tésztalapból és sok vékony fehér színű töltelékből áll. Végtelenül puha állag
  • 10. Fokhagymás spagetti - Aglio e olio Ez az ízletes fokhagymás tészta minden sallang nélkül, kevés hozzávalóval csábít el. Az egyik legtutibb gyors fogás, hiszen az alapanyagok lényegi része akkor is megtalálható otthon, amikor nem készülsz különös
  • 11. Lusta puncstorta Már régóta vágytunk egy házi puncstortára, végre rávettem magam. Nekünk ízlett, bár tény, hogy nagyon édes, elég laktató, szóval nyugodtan vissza lehet venni a cukor mennyiségéből a cukorszirup elkészítésén
  • 12. Palóc gulyás Nagyon finom és elég egyszerű egytálétel. Zöldbabból használhatunk fagyasztottat és frisset is.
  • 13. Ragyogó vajas kiflik Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.
  • 14. Tökéletes burgonyapüré Sokunk nagy kedvence a krumplipüré, jöjjön hát egy recept, ami alapján minden alkalommal tökéletes lesz, azaz könnyű, habos és csomómentes!
  • 15. Sütőben sült túrógombóc A hagyományos túrógombóc kicsit átdolgozva: sütőben készült, puha, tejfölös mártással összesütött gombóccsodák. Ha szeretitek a túrógombócot, egyszer muszáj így is kipróbálnotok, mert mennyei!
  • 16. Kevert almafánk Többször készítettem már, az eredetét már nem tudom. Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető.
  • 17. Szaftos sertéspörkölt nokedlivel Íme egy ínycsiklandó sertéspörkölt 4 főre, könnyen és megfizethető alapanyagokból, alig egy óra alatt. Kevés hozzávalót tartalmaz, és meglepően egyszerű az elkészítése. Igazán klasszikus, kiadós és komforto
  • 18. Pirított dara A pirított darát talán nem ismerik olyan sokat, mint azt elsőre gondolnánk, nálunk a szerkesztőségben is a legtöbben értetlenül álltak a jelenség előtt. A mi családunkban ez a meggymártás (és az ahhoz járó sül
  • 19. Sült tea Először, mikor készítettem, nekem kifutott a sütőben, és súrolnom kellett a sütőt. Az eredeti receptben 200 fok van írva a sütésre, de én lassan sütöm 160-170 fokon. Az illatával tele van a lakás, ahogy sül, íg
  • 20. A eredeti Újházi-tyúkhúsleves Fontos leszögeznünk, hogy ez csak a majdnem eredeti Újházi-húsleves receptúrája, mivel névadója, Újházi Ede (század eleji színészlegenda és főzőmester) Magyar Elek 'Az Ínyesmester szakácskönyvében' lejegyzett