- 1. Szabolcsi töltött káposzta - Töltött ... A töltött káposzta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele. Nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem e páratlan finomság, és legfőbb érdekessége, hogy számtalan változata ismert hazánk különböző rész
- 2. Kevert tésztás marlenka szedres vanília... Egyszerűbb változat, ugyanakkor nagyon finom!! A friss szeder és a lágy vaníliakrém különleges nyári ízt ad az egész süteménynek. Egy falat és máris olyan, mintha a napfényes kertben ülnénk egy csésze kávé mel
- 3. Gombapástétom dióval Egy szuper őszi kence a gombakrém, amit most megspékeltünk pirított dióval és lencsével is. A kakukkfű pedig teljesen új szintre emeli az ízeket! Tálaljuk piritóssal.
- 4. Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől Húsleves mániám megint csak előjött ezen a hűvösebb vasárnapi napon. Szeretem elkészíteni is, csak annyi bajom volt eddig vele, hogy csak én ettem, mert a párom nem szereti a leveseket. Most viszont van egy kis "társa
- 5. Egyszerű intelligens krémes Pillanatok alatt össze lehet állítani a tésztát, aztán már csak a sütési időt kell kivárni, és már élvezhetjük ezt a remegős közepű, vaníliás finomságot!
- 6. Mézes -zabpelyhes keksz Régebben kapta anya ezt a receptet nagynénémtől. Egy ideje a reformkonyha híve vagyok, így anya névnapom közeledtével előkereste nekem. Amikor először megláttam, kinevettem, de nem az egyszerűsége miatt, hanem mert
- 7. Sonkás imbisz Házi sonkát szoktunk húsvétkor venni, így a főzőlevét le szoktam fagyasztani. Bableveshez, lencséhez szoktam felhasználni. Mivel újat kívántam hidegkonyha terén alkotni, megpróbáltam, finom lett.
- 8. Sütőtökös-kecskesajtos quinoasaláta A quinoa, más néven rizsparéj egy igazi "superfood" (azokat az alapanyagokat nevezték el superfoodoknak, amikben rengeteg tápanyag, vitamin található). Fogyókúrázóknak és diétázónak is ajánlott. Igazán sokoldalú
- 9. Almás-habos kocka Családi és baráti körben is igen szép számú hódolótáborral rendelkezik ez a remek sütemény. Hosszú évek óta készítem, különösen őszi vagy téli vasárnapi süteményként. Alapja egy kevert tészta, amelyre a