- 1. Nagymamám burgonyás pogácsája A párom leginkább a sós tésztákat szereti, ezért sokfélét kipróbáltam már. Ilyen például ez a pogácsa recept is, ami az egyik kedvencünk. Ezt a receptet a nagymamámtól "loptam".
- 2. Baconbe tekert szűzpecsenye gombaszóssza... Megkértem Párom, hogy vásároljon be hazafelé a munkából jövet. Szép, részletes listát küldtem neki, mindent leírtam... Az egyik hozzávaló a karaj volt, mentségére akkor még nem tudtam németül a nevét, de mivel
- 3. Murgh makhani, azaz indiai vajas csirke A vajas csirke az egyik leggazdagabb ízvilágú indiai étel, illetve a mi nagy kedvencünk is. A vaj, a fűszerek kavalkádja, a friss tanyasi csirke és a krémes görög joghurt már önmagukban is izgalmas alapanyagok, ezek k
- 4. A tökéletes sólet A sólet az egyik legismertebb zsidó étel, amit hagyományosan szombaton fogyasztanak. Sábátkor ugyanis tilos a munkavégzés, a sólet pedig tökéletes megoldás, hiszen előző nap előkészítve másnapra pont készre sül
- 5. Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen Nagyon egyszerűen elkészíthető leves. Pár órát a főzésére azért rá kell szánni. A csontoknak egy jó két óra ajánlott, utána jöhet a hús és a zöldség, fűszerek. Mindenki nagy örömére elkészíthető leve
- 6. Hagymás tört krumpli Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után elmesélték, milyen fantasztiku
- 7. Illatos gesztenyés táska Az egyik kedvenc péksüteményemmel általános iskolás koromban találtunk egymásra: ez a suli melletti pékségben kapható, leveles, isteni gesztenyés táska volt. Ebből talán csak kétszer ettem, ráadásul az egyik alka
- 8. Villámgyors fetakrém olajbogyóval Ha ti is akkora rajongói vagytok a fanyarkás fetának, mint mi, akkor ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Alig pár hozzávalóra és egy késes aprítóra lesz csak szükségetek, és máris kenceformában tunkolhatjátok a le
- 9. Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyáv... Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!
- 10. Csirkés taco Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb szupermarketekben, én most az ameri