- 1. Ropogós sült kacsa párolt káposztával Életem első kacsasütésére került ma sor. Féltem tőle, de végül hihetetlenül jól sikerült. A kacsahús nagyon omlós lett, még a melle sem volt rágós. Én a legvégén bekapcsoltam a grillt, és úgy sütöttem a ka
- 2. Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleve... Ha megfázik az ember, semmit sem kíván jobban, mint egy nagy tál, jó forró csirkelevest. Ezúttal azonban nem klasszikus húslevest főztem, mert semmi kedvem nem volt órákig főzőcskézni, majd szűrni-habozni, helyette
- 3. Magyaros gombaleves vajas galuskával Sok tejföl, puha vajas galuska, és petrezselyem...mi így szeretjük a magyaros gombalevest!
- 4. Rib Eye steak gránátalmás kelbimbóval A Rib Eye steak a marha bordarészéből származó, igazán szaftos, ízes és kellemesen zsíros steakfajta. Mi most készítettünk hozzá egy friss, citrusos petrezselyemszószt és egy könnyedebb gránátalmás kelbimbósal
- 5. Tavaszi vegyes zöldségleves Szerintem utolérhetetlen a tavaszi, első zöldséglevesek íze. Bárhogy készítjük az év későbbi folyamán, sosem lesz olyan. Így ha tehetem, ilyenkor igen sűrűn főzöm ebben a legegyszerűbb formában, hogy csak az ü
- 6. Párolt lilakáposzta Ahogy a leírásban is írtam, nem kell besózni, kinyomkodni a káposztát mielőtt főznénk. A tapasztalatom alapján sokkal ízesebb, szaftosabb marad így, és majd csak az ételben ereszti ki a levét, amit egyébként, mint
- 7. Egyben sült karaj Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az elkészítésével, csak idő
- 8. Hagyományos ludaskása Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb libás recept Magyarországon, ami
- 9. Az eredeti bajai halászlé, házi gyufat Bár én mohácsi származású vagyok, apám épp így főzi nálunk is a halászlevet, ahogy ez a bajai receptúra is mutatja. Bár a halászlé esetében is érvényes a mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás", abban a helyi
- 10. Sült libamáj Férjem idei karácsonyi kívánsága volt, hogy libamájat enne. Mivel én még nem ettem, így kipróbáltam. Isteni!