- 1. Töltött libanyak (Nosalty) Családunk mindig is hagyományőrző volt, de valahogy Márton napjára soha nem készültünk különösebben odaillő étellel, egészen 3-4 évvel ezelőttig. Ekkor készítettünk ugyanis először töltött libanyakat nagy
- 2. Libamáj egyben sütve (Nosalty) Ezzel az eljárással kevéske lesz a veszteségünk a máj mennyiségében, kívül szép aranybarna lesz, belül pedig rózsaszín, lágy, omlós.
- 3. Serpenyős rozmaringos libamell, őszies p... (Nosalty) Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.
- 4. Banánpuding hozzáadott cukor nélkül (Nosalty) A pudingos, gyümölcsös, réteges sütik sosem mennek ki a divatból - ami nem is csoda, hiszen mennyei finomak és pofonegyszerűen elkészülnek. Ez a banánpuding élelmi rostban gazdag, hozzáadott cukor nélküli keksszel k
- 5. Dinsztelt káposzta egyszerűen (Nosalty) Ez a dinsztelt káposzta egy alacsony kalóriatartalmú köret, ami minden alkalomra tökéletes, szuper édes-savanykás ízvilágával pedig nagy kedvenc.
- 6. Az eredeti pincepörkölt (Nosalty) A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára készítették a szőlőhegyek
- 7. Töltött káposzta dagadóból (Nosalty) A töltött káposzta az az étel, ami minden évben elkészül legalább egyszer, és ha csak egyszer készül, akkor minden bizonnyal a karácsonyi ünnepek idején. Ez a változat ugyan sertéshússal készül, de újítást ma
- 8. Sült libacomb hagymás krumplival és pá... (Nosalty) Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.
- 9. Ropogós - omlós libacomb (Nosalty) Egyik kedvencünk a liba és kacsasült. Többször szoktam készíteni az év folyamán, nemcsak kizárólag ünnepnapi étel (Karácsony, vagy Márton nap). Most pl. saját eltevésű őszibarackkal, és finom jázmin rizzsel et
- 10. Sült libamell (Nosalty) Nem csak Márton-napra.