- 1. Főzött majonéz (Nosalty) A nyers tojássárgájából és az olajból kikevert változatnál ízre lágyabb, kevésbé karakteres. Vízgőz felett készül vajjal, nem olajjal. Tejföllel dúsítjuk. A kész majonézt üvegben is tárolhatjuk, több napig
- 2. Ropogós sült kacsa párolt káposztával (Nosalty) Életem első kacsasütésére került ma sor. Féltem tőle, de végül hihetetlenül jól sikerült. A kacsahús nagyon omlós lett, még a melle sem volt rágós. Én a legvégén bekapcsoltam a grillt, és úgy sütöttem a ka
- 3. Sokzöldséges-csirkés-tésztás raguleve... (Nosalty) Ha megfázik az ember, semmit sem kíván jobban, mint egy nagy tál, jó forró csirkelevest. Ezúttal azonban nem klasszikus húslevest főztem, mert semmi kedvem nem volt órákig főzőcskézni, majd szűrni-habozni, helyette
- 4. Magyaros gombaleves vajas galuskával (Nosalty) Sok tejföl, puha vajas galuska, és petrezselyem...mi így szeretjük a magyaros gombalevest!
- 5. Rib Eye steak gránátalmás kelbimbóval (Nosalty) A Rib Eye steak a marha bordarészéből származó, igazán szaftos, ízes és kellemesen zsíros steakfajta. Mi most készítettünk hozzá egy friss, citrusos petrezselyemszószt és egy könnyedebb gránátalmás kelbimbósal
- 6. Tavaszi vegyes zöldségleves (Nosalty) Szerintem utolérhetetlen a tavaszi, első zöldséglevesek íze. Bárhogy készítjük az év későbbi folyamán, sosem lesz olyan. Így ha tehetem, ilyenkor igen sűrűn főzöm ebben a legegyszerűbb formában, hogy csak az ü
- 7. Párolt lilakáposzta (Nosalty) Ahogy a leírásban is írtam, nem kell besózni, kinyomkodni a káposztát mielőtt főznénk. A tapasztalatom alapján sokkal ízesebb, szaftosabb marad így, és majd csak az ételben ereszti ki a levét, amit egyébként, mint
- 8. Az eredeti bajai halászlé, házi gyufat (Nosalty) Bár én mohácsi származású vagyok, apám épp így főzi nálunk is a halászlevet, ahogy ez a bajai receptúra is mutatja. Bár a halászlé esetében is érvényes a mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás", abban a helyi
- 9. Hagyományos ludaskása (Nosalty) Ősszel és télen gyakran fogyasztunk libát, amely kiváló fehérje-, vas-, B2- és B6-vitaminforrás. Márton-napon pedig még inkább a libahús dukál. A Ludaskása az egyik legnépszerűbb libás recept Magyarországon, ami
- 10. Egyben sült karaj (Nosalty) Egy jól elkészített egészben sült hús remek kísérője lehet egy főzeléknek, vagy bármilyen más köretnek, másnap pedig kitűnő adalék egy jó szendvicshez. Sok probléma pedig nincs az elkészítésével, csak idő