- 1. Keksztekercs 6. - főzött krémmel Nagyon szeretem a keksztekercset, de a benne lévő vajas krém nekem túl csömör. Egy süteményes könyvben találtam ezt a receptet, amibe végre nem csak margarin és porcukor a töltelék. Gyorsan el is készítettem, és n
- 2. Vaníliás kiflicske Általában ennek a mennyiségnek a dupláját sütöm, mert nagy a család... Karácsonykor nem hiányozhat, nagyon hamar elfogy, egyébként sokáig eláll!! Ajánlatos előre sütni.
- 3. Bejgli mákos Igen finom, puha süti lessz belőle.
- 4. Lazac Wellington-módra Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, mirelit filéből is elkészíthetj
- 5. Tartármártás egyszerűen, ízesen Ugyan nem az eredeti, francia módszerrel készül, mégis isteni mártogatós válhat a retró tartármártásból. Ráadásul két keverés, és meg is vagyunk vele, így szinte rögtön az asztalra tehetjük a vasárnapi ránto
- 6. Hólabda egyszerűen Vigyázat, nehéz abbahagyni!
- 7. Szegedi halászlé Az a mondás, hogy a halászlé úgy jó, ha nem tudja az ember, hogy az forró e vagy csípős. Szegeden a halászlevet készítik kizárólag pontyból és harcsából is, ennek ellenére szerintem a vegyes változat a legjobb.
- 8. Rántott pontypatkó Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Ez az a fogás, amiért megvesznek az emberek ilyenkor. Mi is imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, tartalmas, és könnyű vele dolgozn