- 1. Harapnivaló fasírt Ez a fasírt derült égből érkezett hozzánk, a húsgolyók világnapja után. Mindegy, hogy pogácsa, golyó vagy vagdalt formájában, hogy olajban, zsírban vagy sütőben sütjük, a fasírozott minden hétvégén elfér az
- 2. Gombás csirkemájpörkölt Én a sót, az ételízesítőt mindig a végén adom hozzá, így a csirkemáj nem keményedik meg sosem, mindig puha, omlós marad!! Cayenne borsot az íze kedvéért teszek hozzá, én nagyon szeretem a fűszereket és használ
- 3. Csorbaleves húsgombóccal A csorba számos balkáni, közel- és közép-keleti országban jelent valamilyen levest, míg Erdélyben egy konkrét, ciberével savanyított gombóclevest neveznek így, ez a ciorbă de perișoare. Az erdélyi csorbába jellem
- 4. Párolt zöldség Igyekszem minél több zöldséget fogyasztani, és egyre gyakrabban helyettesítem a jól megszokott krumpli köretet valamilyen zöldséges fogással. Ez a kedvencem:).
- 5. Amerikai almás pite Akkor találtam ezt a receptet egy újságban, amikor az ominózus film első része ment a mozikban... A kíváncsiságtól hajtva rögtön meg is csináltam és nagy sikert arattam vele. :-D
- 6. Klasszikus becsinált leves A becsinált leves nálam a gyerekkort idézi meg: nagyanyám után, anyám is rendszeresen készítette el nekünk ezt a kiadós levest, amit a tejföl tesz krémessé, a citrom leve pedig izgalmasan savanyúvá. A leves eredete
- 7. Lime-os, mézes-mustáros csirkemell Ha egy könnyed, mégis különleges csirkemelles fogásra vágysz, akkor érdemesebb valamilyen rendhagyó pácot készíteni hozzá: ezúttal az egyszerű mézes-mustáros pácot gondoltuk újra, méghozzá egy kevéske lime-mal
- 8. Gyors és finom banánkenyér Tegnap egy szupermarketben féláron adták a szottyadt banánokat, így elhoztam 1,5 kg-t, hogy ne szomorkodjanak a pulton. Ennyi banánturmixot viszont nem lehet meginni, így úgy döntöttem, készítek egy egyszerű banánken
- 9. Káposztasavanyítás hordóban Évekkel ezelőtt az interneten vettem egy 35 literes káposztasavanyító hordót. Receptet nem találtam hozzá, a működését nem ismertem, fogalmam sem volt, hogy mennyi káposzta kell bele, le kell szorítani a káposztát