- 1. Osztrák krumplisaláta Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt próbáltam meg most rekonstruáln
- 2. Aszalt szilvával töltött pulykamell A sós és édes, vagy a hús és gyümölcs klasszikus párosítása ez a sült, ami az ízén túl látványnak is kiváló.
- 3. Szilvával töltött sertésszűz Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.
- 4. Baconös csirkemell őzgerincformában Én melegen tálaltam, sült krumplival és tartármártással, de hidegtálra is elkészíthetjük.
- 5. Lilahagymás krumplisaláta Nálunk a rántott hal krumplisaláta nélkül elképzelhetetlen. Így lesz ez idén is.
- 6. Bébipulyka egészben sütve Egy szép napon a kedvenc hentesemnél álltam sorba és fél füllel meghallottam hogy egy vevő bébipulykát rendel. (Hát persze itt a környéken nem repdesnek pulykák csak megrendelésre kapható.) "Micsoda? Bébipulyka? Ne
- 7. Hagyományos isler Nem telhet el ünnep isler nélkül, ez a két dolog annyira egybetartozik, mint az omlós aprósütemény két oldala. Készítsük valamilyen piros lekvárral, ez a klasszikus isler egyik ismertetőjele. A darált dióval gazdag
- 8. Halászlé alaplével tisztán Az alaplébe tehetünk bármilyen, nekünk tetsző halat, én szürkeharcsa gerincet szoktam. Azáltal, hogy az alaplevet teljesen leszűrjük, egy tiszta, ízletes és nem sűrű, főzelékszerű halászlevet kapunk, és a sok ha
- 9. Egészben sült süllő Kicsit barbár módszerekkel készül, azonban minden fáradozást és kegyetlenkedést megér az egészben sült süllő. Ünnepek, jeles napok asztalait koronázhatja az impozáns fogasfogás, ami az alábbi módon biztosan tök
- 10. Légies, könnyed hercegnőburgonya Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a hercegnőburgonya, pedig abszolút nem az. Technikailag egy habzsákon át kinyomott, majd megsütött krumplipüréről van szó, ami különleges, de egyszerű köretként szerepelhet minden