- 1. Csirkemellcsíkok sörtésztában Laktató és finom. Igaz, hogy frissen a legjobb (mint a legtöbb fogás!), de ha marad, jobban tűri a másnaposságot, mint a rántott hús.
- 2. Csirkefalatkák joghurtos bundában Nagyon gyorsan elkészül, és a pácolás miatt hiperomlós lesz a husi a roppanós kéreg alatt!
- 3. McDonald's-os almás pite házilag Szeretem a McDonald's-ban kapható almás pitét. A receptre egy külföldi oldalon bukkantam. Kis átalakítás után szerintem nagyon hasonló lett a gyorsétteremláncban kapható pitéhez.
- 4. Céklasaláta 3. Lehet, hogy csupa piros lesz tőle az ember keze (meg a konyha), amíg készíti, de megéri, mert olyan finom. Ez az adag többszörre elég. Hűtőben, lezárt üvegben jól tárolható, így legalább 1 hétig is eláll.
- 5. Pastina, az olasz „penicillinleves” Ez a leves az olasz nagyik csodaszere a megfázás ellen, ezért kapta a „penicillinleves” becenevet. Igazi olasz komfort kaja, ami nemcsak a testünket, de a lelkünket is melengeti. Eredetileg apró, csillagalakú olasz tés
- 6. Florentin csirkemell krémes, spenótos-fe... A florentin csirkemell olasz eredetű, Firenze spenótos–krémes fogásait idézi, de a ma ismert változat már az olasz–amerikai konyha kedvence. Egyetlen serpenyőben elkészül, selymes fehérboros-tejszínes mártással
- 7. Házias székelykáposzta A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból készítettük el, és rizst tettünk bele,
- 8. Pastitsio, a görög rakott tészta Görögországban nemzeti ételnek számít ez a rakott tészta, szinte minden étterem menüjén megtalálható. A nagy hasonlóság miatt sokan görög lasagnénak nevezik, hiszen mindkettőt tészta, darált hús és besamel m
- 9. Selymes, sült édesburgonya-krémleves A sütőben karamellizálódó édesburgonya mély, édeskés íze még krémesebbé és gazdagabbá teszi ezt a levesklasszikust. Ha szeretnél egy igazán melengető, illatos fogást, ami egyszerre egyszerű és különleges, a